Published On: mie, Apr 30th, 2014

Un brailean, castigator al premiului pentru cel mai bun actor la Gala UNITER de la Targu Mures

0086_cf6e4Actorul Cornel Raileanu, nascut in Braila, a primit premiul pentru cel mai bun actor ca personaj principal in piesa “Ce nemaipomenita aiureala” de Eugen Ionesco, regia Silviu Purcarete. Premiile au avut loc la Targu-Mures, in cadrul Galei UNITER.

Cornel Raileanu a declarat pentru ziarul Adevarul : ‘‘Intotdeauna m-am întrebat daca o sa mi se intample si mie vreodata sa ma confrunt cum momentul acesta. Acum inteleg ca e cu adevarat momentul care te indeamna la gratidudine. Sunt recunoscator tuturor celor cu care m-am intalnit de-a lungul carierei. Daca ar fi sa multumesc cu adevarat si din tot sufletul, ii multumesc bunului Dumnezeu pentru ca mi-a dat acest mare privilegiu de a servi maria sa, teatru’’.

Cornel Raileanu s-a nascut in Braila pe 7 iulie 1955. A studiat in Targu-Mures la Teatrul ‘Szentgyorgyi’, promotia 1981 avandu-l ca profesor pe Constantin Codrescu. Apoi in anul 1994 a fost angajat la Teatrul National din Cluj.

Printre premiile primite se mai numara si premiul ‘‘Stefan Braborescu’’ acordat de catre Teatrul National din Cluj, pentru rolul ‘‘Don Juan in Soho’’ de Patrick Marber, 2007.
 

Comentarii

comentariu

About the Author

-