Published On: vin, Apr 4th, 2014

Tu stii ce votezi in luna mai? Elevii vor invata la scoala despre Parlamentul European!

cabine votPe parcursul lunilor aprilie si mai, in 17 licee brailene,prin intermediul Cluburilor pentru Democratie, Asociatia Pro Democratia Club Braila va realiza o campanile de informare focusata pe importanta alegerilor pentru Parlamentul European.

“In cadrul unor workshopuri vom urmari ca tineri sa cunoasca principiilor si valorilor constructiei europene, structura si importanta institutiilor Uniunii Europene, reprezentativitate si participare civica in Uniunea Europeana, Parlamentul European, sistemul de vot pentru aceasta institutie europeana si vom simula un vot corect din punct de vedere tehnic. Tot in aceasta perioada vom oferi tinerilor braileni posibilitatea de intra in dialog cu candidati pentru Parlamentul European, sperand ca acest dialog sa se continuie si dupa alegeri cand va incepe sesiunea parlamentara. Pentru perioada 18-28 mai, vor fi selectati cate 10 tineri cu drept de vot din fiecare tara implicata”, a declarat Mariana Batca, presedinte Pro Democratia Club Braila.

Tineri voluntari din Spania si Turcia vor lucra in echipe cu tineri din Cluburile pentru Democratie, vor aprofunda informatiile cu privire la Parlamentul European si vor observa in regiunea noastra, alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014.

Ulterior, cei 30 de tineri vor lucra on-line pentru a identifica probleme comune acute pe care sa le aduca in dezbaterea publica europeana cu sprijinul reprezentantilor alesi din Spania si Romania in viitorul Parlament European. Tot ei, vor realiza o  brosura intitulate  "EU in Parlament", in spaniola, turca, romana si engleza, cu informatii despre Uniunea Europeana si Parlamentul European, realizarea simularii procesului de vot prin intermediul Cluburilor pentru Democratie si alte informatii cu privire la acest proiect.

Comentarii

comentariu

About the Author