Published On: vin, Apr 11th, 2014

Tu stii ce cumperi? In Braila, hainele de firma vin de pe vapor!

haineNu exista centru commercial in Braila care sa nu aiba la vanzare printre produse si unele “de firma”. In ciuda faptului ca vanzatorii se jura ca sunt autentice, aduse de prin tari straine, la o simpla atingere a materialelor iti dai seama de proasta lor calitate.

De la adidasi, tricouri, hanorace sau parfumuri, pietele din Braila sunt pline de material contrafacute.

Politisti de la Birourile Proximitate si Ordine Publica au efectuat controale la doua puncte de lucru ale unei societati comerciale din municipiu, pentru verificarea legalitatii privind comercializarea obiectelor de imbracaminte si prevenirea evaziunii fiscale.

In urma controalelor efectuate, politistii au ridicat in vederea confiscarii bunuri in valoare totala de 4.000 de lei, constand in costume sport, tricoruri si hanorace, care purtau insemne identice ale unor marci protejate prin lege.

“S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de expunere la vanzare de produse cu marci identice celor protejate, conform prevederilor Legii 84/1998”, a declarant Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Braila.

 

Cum descoperim fake-urile?

 

Ia de pe raft sau de pe umerase doua sau mai multe haine avand acelasi model si acelasi numar. Pune-le una peste cealalta si verifica daca masurile sunt perfect egale. In cazul produselor contrafacute, vor exista diferente.

Verifica finisajele exterioare care trebuie sa fie perfecte, deoarece casele de moda nu-si permit sa dea „rateuri” cand vine vorba de profesionalism. Materialul nu are voie sa aiba imperfectiuni de niciun fel: scamosari si ochiuri rare.

Croiul este o alta metoda pentru a depista produsele fake. De aceea este obligatoriu sa probezi haina inainte de a o cumpara, indiferent cat de mult te-ai gabi. O haina care sta stramba pe tine, cu umeri prea inalti sau prea cazuti, difenta de lungime cand este vorba de pantaloni sau de fuste, sunt tot atatea indicii ca haina vanduta la pret de firma este contrafacuta.

Daca haina pe care ti-o doresti pica doar un singur test facut din ochi, e mai mult ca sigur ca e vorba de un fake!

Comentarii

comentariu

About the Author