Published On: mar, Apr 29th, 2014

Tu ai avut bani la CEC pentru o Dacie? Vezi aici daca poti sa ii iei inapoi!

vanzarile-dacia-Cetatenii romani care au depus bani la CEC inainte de 89’ pentru achizitionarea unui autoturism Dacia isi vor primii banii inapoi. Printr-un proiect de lege, statul a propus despagubirea cetatenilor care si-au transferat dupa Revolutie banii la Banca Romana pentru Dezvoltare. 

Peste cei 2000 de oameni care au ales BRD, dupa 22 decembrie 1989, vor fi despagubiti in vara anului viitor.

Ministerul Finantelor Publice va acoperi suma de 100,22 milioane lei. Aceasta reprezinta cumulul despagubirilor calculate prin indexarea sumelor transferate cu indicile preturilor de consum la fosta Casa de Economii si Consemnatiuni.

Pentru  accesarea despagubirilor, cetatenii romani sunt rugati sa depuna in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, la unitatea BRD, actele doveditoare sumei depuse la CEC.

Cetateanul este rugat sa se prezinte la BRD cu actul de identitate valabil, acte de stare civila si o declaratie precum nu a incasat deja despagubirea.

Sumele sunt asigurate de Ministerul Finantelor prin emisiuni de titluri de stat, pe numele CEC Bank si BRD Group Societe Generale SA. Data incasarii banilor va fi de pe 4 august 2014, pana pe 3 septembrie 2014.

Cetatenii se pot prezenta cu urmatoarele acte : documente care sa dovedeasca depunerea, act de identitate valabil, acte de stare civila, certificat de mostenitor(dupa caz), declaratie pe propria raspundere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-