Published On: lun, Apr 7th, 2014

Tratament de 3000 de lei pe luna, pentru o boala care debuteaza inainte de 40 de ani. Vezi aici la ce riscuri te expui!

PainBoala Parkinson este o boala degenerativa ce survine in urma distrugerii lente si progresive a neuronilor. Intrucat zona afectata joaca un rol important in controlul miscarilor, pacientii prezinta gesturi rigide, sacadate si incontrolabile, tremor si instabilitate posturala.

Boala Parkinson are o evolutie progresiva, iar semnele si simptomele se acumuleaza in timp. Desi aceasta afectiune este potential invalidanta, ea evolueaza lent astfel incat majoritatea pacientilor beneficiaza de numerosi ani de viata activa dupa stabilirea diagnosticului.

Varsta la care poate debuta boala Parkinson a scazut mult in ultimii ani, una din 20 de persoane afectate imbolnavindu-se inainte de varsta de 40 de ani, in timp ce inainate debutul bolii era dupa 65 de ani, a spus, joi, presedintele Societatii Nationale de Neurologie, Dafin Muresanu.

Medicamentele pentru tratamentul unui bolnav cu Parkinson costa peste 3.000 de lei lunar, iar pretul unei operatii care poate imbunatati considerabil calitatea vietii pacientilor oscileaza intre 30.000 si 80.000 lei.

Preventia este buna indiferent de mostenirea genetica, in sensul ca trebuie combatuti anumiti factori care pot agrava bolile neurodegenerative precum hipertensiunea arteriala, obezitatea, diabetul, sedentarismul, expunerea la diverse substante chimice, traumatismele cerebrale.

Conform ultimului raport Pharmaceutical Research and Manufacturers of America, in prezent, peste 30 de medicamente destinate bolii Parkinson si peste 600 de medicamente destinate bolilor neurologice se afla in cercetare si dezvoltare. In categoria noilor terapii ar putea fi inclusa si interventia chirurgicala.

Comentarii

comentariu

About the Author