Published On: joi, apr. 17th, 2014

Tichete de masa electronice! Angajatii vor avea carduri de cumparaturi speciale!

tichetAngajatorii vor putea opta pentru tichetele de masa electronice in paralel cu cele pe hartie, oferite sub forma unui card alimentat de emitenti, acestea beneficiind in continuare de avantajul impozitarii cu 16%. Noutatea consta in faptul ca desi valoarea tichetelor de masa nu s-a schimbat, prin card vor putea fi folosite mai mult de doua bonuri valorice pe zi, a explicat Codruta Pisa, directorul financiar al firmei Sodexo Romania.

„Va fi sub forma unui card dedicat pe care se va pune valoarea nominala aferenta tichetelor de masa. Este interzis prin norme a se combina alocatia de pe card cu alte sume cum ar fi cele salariale si nu se pot scoate bani sau adauga la valoarea care este transmisa pe card”, a declarat Codruta Pisa.

Conform Legii nr. 291/2013, tichetele de masa in format electronic sunt bonuri de valoare pe suport electronic si sunt destinate exclusiv acordarii alocatiei individuale de hrana a salariatilor.

Valoarea nominala pe zi lucratoare a tichetelor de masa, indiferent de suportul pe care sunt emise, hartie sau card, este in prezent de 9,35 lei, valoare indexata periodic de Ministerul Muncii, conform declaratiilor lui Jean Istasse, CEO Sodexo.

Conform legii care a intrat in viguare din februarie 2014, debitarea sumelor corespunzatoare produselor alimentare solicitate de salariat, in cazul tichetelor de masa pe suport electronic, se va realiza la valoarea respectivelor produse alimentare.

Comentarii

comentariu

About the Author