Published On: vin, Apr 4th, 2014

Ti-ai dus copilul la biblioteca? Vezi aici ce ateliere sunt in desfasurare!

biblioteca judeteana istratiBiblioteca Judeteana Panait Istrati se implica si gazduieste Programul National “Scoala  Altfel” in perioada 7-12 aprilie 2014. Astfel la Biblioteca vor avea loc activitati de incurajare si promovare a lecturii, vom prezenta sectiile si serviciile noastre in fata scolilor si liceelor partenere din Braila. Biblioteca ofera elevilor vizite ghidate, vizionari de filme artistice, documentare sau desene animate pentru cei mici si ateliere de creatie.

Astfel la Sectia pentru copii se va derula parteneriatul educational “Saptamana Altfel…Prietenie Altfel…pe o sfoara de 286 km…” constand in schimb de desene, incheiat intre Ludoteca din Braila si Sectia pentru copii a Bibliotecii Judetene George Baritiu Brasov. Actiunea are loc cu ocazia Zilei internationale a cartilor pentru copii, prilej cu care s-a organizat si o expozitie de carte dedicata scriitorului Hans Christian Andersen. 27 de clase de prescolari si scolari din municipiul si judetul Braila s-au programat la Ludoteca pentru vizite si alte activitati interactive.

“Prin activitatile desfasurate la Biblioteca in saptamana “Scoala Altfel” incercam sa oferim elevilor, intr-un cadru non-formal, o noua abordare a invatarii prin activitati placute si motivante. Asteptam cat mai multi elevi si cadre didactice sa ne treaca pragul!”, a declarat Laura Caplea, purtatorul de cuvant ai Bibliotecii Judetene Panait Istrati.

Sectia de Imprumut Adulti organizeaza pe 8 aprilie atelierul Dezvoltare personala prin teatru, unde actorii Ioana Zarnescu si Dan Mecu  se vor intalni cu doua clase de elevi de la Colegiul National Gh. M. Murgoci.

Membrii Clubului Nerantula, din cadrul Bibliotecii, vor desfasura la Sala de Lectura, pe  parcursul intregii saptamani, atelierul “Traditii pascale romanesti: oua pictate”. Activitatea atelierului va fi coordonata de profesor Elena Moroianu de la Liceul de Arta Hariclea Darclée.

Comentarii

comentariu

About the Author