Published On: mar, Apr 8th, 2014

Televizor? Calculator? Sau mai bine hai la TEATRU!

tmfSambata, 12 aprilie, ora 18.00 la Sala Mare la Leonce si Lena,  o surprinzatoare, fascinanta , insa in ultima instanta, fericita poveste de dragoste, intr-o lume de ieri ,dar si de azi. Leonce si Lena, un text al  autorului Georg Bűchner, transpus intr o viziune originala, proaspata si moderna de regizorul Vlad Cristache, devine o poveste a timpului nostru, o epopee a iubirii ce depaseste toate barierele si obstacolele tributare unor mentalitati obtuze, ridicole si inchistate. O lume a Poeziei Vietii in care Leonce, personajul principal si Valerio, sfetnicul si valetul sau, in consonanta cu Lena si guvernanta sa, proiecteaza in ridicol Curtea regelui Popo. Un decor poetic, oarecum suprarealist, o lume a fanteziei cromatice insotita de interpretarea inspirata a lui Ionut Visan (Leonce), Corina Bors (Lena), Constantin Cojocaru (Valerio), Ramona Ginga (guvernanta), Narcisa Novac (Rosetta), Valentin Terente  (regele), alaturi de Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Stefan, Costica Burlacu. Coloana muzicala a spectacolului, una inspirata, originala este interpretata Live, la pian, de compozitorul Cornel Cristei.

Leonce si Lena, un spectacol al secolului XXI ce vine misterios dinspre secolul al XIX lea (perioada in care a fost scrisa piesa) si de fapt dintr-un trecut mitic si mistic.

Duminica, 13 aprilie Teatrul Maria Filotti va propune la Sala Studio, de la ora 19.00, al doilea episod din proiectul TMF Independent, eveniment in care va fi prezentat spectacolul „ Ce zile frumoase!”, produs de UNTEATRU Bucuresti, un text exponential pentru dramaturgia universala moderna, scris de Samuel Beckett.

„Ce  zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului si efectul pe care acesta il are asupra conditiei umane. O femeie, Winnie, se scufunda incet intr-o movila de pamant sub un soare nimicitor. Alaturi, liber sa se miste se afla Willie, sotul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeste… incepe o noua zi, o zi ca oricare alta, careia trebuie sa-i supravituiasca. Va reusi oare?

Regia spectacolului apartine Sanzianei Stoican, scenografia lui Valentin Varlan, cuplu artistic care a imaginat si realizat de curand spectacolul „Casa” de Evgheni Griskovet pe scena salii studio a Teatrului Maria Filotti, in cele doua roluri fiind distribuiti Sabrina Iaschevici, cu o partitura actoriceasca de exceptie si Ionut Visan cunoscut si apreciat de public in „Povesti de familie” si „Leone si Lena”,  ambele spectacole regizate de Vlad Cristache.   

Comentarii

comentariu

About the Author