Published On: lun, Apr 28th, 2014

Stancu despre Nastase: “A facut ANI. Cine creeaza sistemul, se intoarce impotriva lui. Infractiunea de pericol e o golaneala”

MACOVEI - ANI - ANCHETEIntrebat despre proiectul de lege propus de vicepremierul Liviu Dragnea, prin care alesii locali, primari si consilieri judeteni sa nu mai poata fi trasi la raspundere pentru semnaturile date pe diverse autorizatii, contracte si proiecte, presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a marturisit ca isi doreste un cod al alesilor locali, care sa nu mai suporte modificari periodic.

“Noi cerem sa avem un cod al celor alesi, in care sa stim intr-o singura lege cand suntem in incompatibilitate, cand suntem in conflict de interese. Ne-au dat sapte mii de legi cu sapte mii de interpretari”, a declarat seful CJ Braila.

In ceea ce priveste Agentia Nationala de Integritate, Gheorghe Bunea Stancu a lansat un atac dur la adresa fostului premier Adrian Nastase, care si-a asumat la acea vreme infiintarea agentiei.

“Numai Romania are ANI, nu mai are nimeni in Europa asta. Gaselnita asta, golaneala asta care se numeste infractiune de pericol este un lucru extraordinar de periculos. De aia a ajuns mana unora sa imparta dreptatea in Romania, din toate punctele de vedere. Danemarca are legi de la 1800 si ceva si nu le-a mai schimbat. Noi toata ziua schimbam legile. Va spuneam eu ca cine creeaza sistemul, intotdeauna se intoarce impotriva lui (n.r. sistemul). Va aduceti aminte cine a facut ANI, nu? Nastase!”, a mai precizat presedintele Consiliului Judetean.

Agentia Nationala de Integritate este o institutie independenta operational din Romania, ce exercita un control administrativ, specializata in verificarea averilor dobandite in timpul exercitarii unei functii publice, conflictelor de interese si a incompatibilitatilor. Agentia a fost infiintata in anul 2007 prin adoptarea Legii nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate.

Comentarii

comentariu

About the Author