Published On: mie, Apr 30th, 2014

Stancu da cazul Bastiurea pe mainile PDL-ului – Activitatea la HC Dunarea va fi in vizorul unei comisii a CJ

Bastiurea EugenMiercuri, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean, Alfredo Pascale, consilier din partea organziatiei PDL, a ridicat problema contractului dintre Handbal Club Dunarea Braila si fostul antrenor Eugen Bastiurea, in ceea ce priveste datoria pe care clubul o are fata de acesta.

Fostul antrenor al echipei Handbal Club „Dunarea” Braila a castigat la Tribunalul Galati procesul intentat pentru plata drepturilor salariale, in conditiile in care Bastiurea a fost dat afara dupa doar trei luni de antrenorat. Telenovela in justitie dintre Eugen Bastiurea si clubul de handbal unde acesta a activat ca antrenor pana la finele anului 2008 nu s-a incheiat bine pentru Club „Dunarea” Braila.  Instanta de judecata a ajuns la concluzia ca antrenorul galatean a fost concediat prematur si in consecinta clubul trebuie sa-i plateasca 63.592 de euro, echivalentul a 267.000 de lei, reprezentand restante salariale. Bastiurea a devenit  antrenor principal al echipei de handbal feminin  de la Braila la 1 septembrie 2008, iar contractul trebuia sa aiba o valabilitate de aproape doi ani. Pentru serviciile sale, Bastiurea primea 2.200 de euro lunar, la care se adaugau prime de joc si prime de obiectiv. Cert este ca, dupa doar trei luni, conducerea clubului a decis sa-l puna pe liber pe antrenorul galatean intrucat nu si-ar fi indeplinit obiectivul. Bastiurea a dat in judecata Club „Dunarea” Braila  si a obtinut drepturile salariale pe care trebuia sa le primeasca pana la finele contractului in 2010.

Consilierul PDL, Alfredo Pascale a precizat in cadrul sedintei de miercuri faptul ca nu a fost facuta niciun fel de analiza asupra sumei pe care antrenorul trebuie sa o primeasca.

Alfredo Pascale"277 de mii de lei vis-a-vis de contractul de la Handbal Club cu Bastiurea Eugen. Nu am vazut niciun fel de analiza asupra acestei sume, de ce trebuie sa platim suma aceasta din bani publici?" a consemnat Alfredo Pascale.

Instanta de judecata a ajuns la concluzia ca antrenorul galatean a fost concediat prematur si in consecinta clubul trebuie sa-i plateasca 63.592 de euro, echivalentul a 267.000 de lei, reprezentand restante salariale.

"Aceasta este o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila si conform legii toate hotararile judecatoresti trebuiesc executate. Vom face o comisie, va punem pe dumneavoastra presedinte de comisie, va rog sa va mai alegeti doi trei colegi si la prima sedinta sa ne spuneti rezultatul analizei respective. Deci, domnul Alfredo, presedintele comisie de analiza a activitatii de la Handbal Club inclusiv a contractului cu Bastiurea. Ramne la atitudinea dumneavoastra sa faceti o comisie din 3-5 membri, vedeti sa fie si reprezentari politice daca tot vreti sa faceti o comisie", a precizat presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

In cele din urma s-a hotarat ca in sedinta urmatoare consilierul PDL, Alfredo Pascale sa propuna membrii comisiei care va analiza activitatea la HC Dunarea Braila, urmand ca in sedintele viitoare sa se prezinte rezultatul analizei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-