Published On: mie, Apr 2nd, 2014

SOCANT: Cazuri cu minore fortate sa se prostitueze. Fetele sunt racolate chiar de sub ochii parintilor !

curveInfobraila va prezinta un material cutremurator despre minorele din Braila care au abandonat scoala fiind ademenite cu bani de grupari de proxeneti

Situatia materiala precara, mediul social in care traiesc si de cele mai multe ori anturajul in care intra de buna voie sunt doar cativa din factorii care le imping pe aceste tinere sa recurga la gesturi disperate, mergand pana la a-si vinde trupul. 

Cei care intentioneaza sa obtina profit din exploatarea sexuala a minorelor credule sunt mereu in preajma lor si racoleaza copilele chiar de sub ochii parintilor. Gastile de proxeneti din Braila, par sa nu aiba frica organelor legii.

Mai nou, nici centrele pentru tineri defavorizati nu mai prezinta siguranta. Uneori, minorele sunt abuzate chiar de membrii familiei, fiind astfel orientate de cei care le dau viata, catre prostitutie si silite de la o varsta foarte frageda sa isi inceapa viata sexuala.

Este si cazul a doua surori, in varsta de 13, respectiv 15 ani din comuna Gradistea care erau nevoite sa satisfaca nevoile sexuale ale tatalui lor. De fiecare data cand acesta consuma alcool, uita de faptul ca cele doua ii sunt fiice si isi potolea poftele sexuale cu ele, chiar daca cele doua se impotriveau.  Parintele obisnuia sa le aplice si cate o bataie sora cu moartea.

Intrucat fetele erau prea speriate ca sa vorbeasca despre drama prin care treceau, lucratorii Postului de Politie Gradistea s-au autosesizat dupa ce au aflat de la vecinii acestora despre abuzurile sexuale la care tatal isi supunea propriile fiice.

Bunica paterna a fost cea care le-a insotit pe minore la Institutul de Medicina Legala, unde s-a constatat faptul ca nu mai sunt virgine. Batrana a declarat la acel moment ca avea cunostinta de cauza abuzurilor la care erau supuse nepoatele ei, dar nu a crezut ca aceste afirmatii ar fi fondate.

Fetele au fost plasate ulterior in regim de urgenta intr-un Centrul de Plasament, deoarece bunica nu prezenta garantii, cele doua surori beneficiind si de consiliere psihologica. La doar cateva luni dupa ce a fost incarcerat pentru tratamentele odioase la care si-a supus fiicele, Dumitru Serban si-a pus streangul de gat in Penitenciarul Galati.

Proxenetii racoleaza fete sarace, din mediul rural

Luna trecuta, 30 de persoane au fost audiate la sediul DIICOT Braila, intr-un dosar de prostitutie si trafic cu minori. In ultimii ani, o gupare formata din 17 persoane a racolat 25 de minore din mediul rural. Proxenetii au profitat de situatia financiara precara si lipsa de educatie a fetelor si le-au promis acestora ca se vor casatori cu ele, ulterior obligandu-le sa isi vanda trupul pe bani.

Initial, inculpatii aveau relatii de prietenie sau concubinaj cu victimile, iar ulterior le determinau prin amenintare sau prin agresiuni fizice sa practice prostitutia in folosul lor.

Minorele erau supravegheate in permanenta de membrii gruparii si erau obligate sa se prostitueze in Braila.

Satule de conditiile grele de acasa, fetele isi parasesc de buna voie domiciliul si ii urmeaza pe cei care le promit un trai mai bun sau, in unele cazuri visul unei casatorii normale, care sa le scape de griji. De cele mai multe ori parintii nu pot face nimic ca sa le impiedice pe fete sa plece de acasa, acestea fiind convinse de catre asa zisii iubiti sa nu ii mai asculte pe cei care le-au dat viata, fiind asigurate ca au un viitor promitator in fata.

Cu o problema asemanatoare s-au confruntat si parintii Madalinei Georgiana Vasile care, pe parcursul anului trecut, cand avea doar 15 ani si-a parasit domiciliul, lasandu-si parintii sa isi faca griji in privinta ei.

Mama a povestit politistilor cum fiica sa a plecat catre liceu si nu s-a mai intors. Nu era pentru prima data cand Madalina pleca de acasa, atunci fiind depistata de catre oamenii legii in comuna Viziru.

O alta minora din satul Scortaru Vechi a ales sa isi paraseasca de buna voie domiciliul si isi urmeze iubitul. Fata a declarat in momentul in care a fost gasita de politisti ca nu a fost victima vreunei infractiuni, ci doar a fost in vizita la bunicii iubitului sau, in Galati. In ciuda faptului ca parintii o asteptau ingrijorati sa vina acasa, minora se plimba pe strazile din municipiu la bratul prietenului sau, cand a fost ridicata si incredintata parintilor de catre politisti.

Minorele fugeau din centre si ajungeau din nou pe centura. Autoritatile le tin acum ascunse!

Potrivit datelor centralizate de catre Protectia Copilului, 23 de minore au fost abuzate pe parcursul anului trecut. Fetele cu varste cuprinse intre 10 si 17 ani din mediul rural sunt cel mai des silite sa intretina raporturi sexuale la varste foarte fragede, 21 de cazuri find inregistrate in 2013.

Anul acesta fenomenul a capatat amploare, daca luam in calcul numarul minorelor abuzate sexual aflat in evidenta autoritatilor, in primul trimestru din 2014.

Sapte fete, patru din mediul urban si trei din mediul rural, au fost silite sa-si inceapa viata sexuala de la o varsta frageda.

Fenomenul nu poate fi oprit nici de catre autoritati, care incearca sa le ascunda pe minorele predispuse la o astfel de viata. Surse bine informate ne-au precizat faptul ca proxenetii aflau locul in care sunt ascunse minorele si le fortau pe acestea sa isi vanda din nou corpul pe bani. In unele cazuri, chiar minorele au fost cele care au ales sa plece de buna voie din Centrul de Plasament in regim de urgenta, a carui adresa este pastrata de autoritati sub anonimat, tocmai pentru a oferi siguranta copilelor internate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-