Published On: mie, Apr 9th, 2014

Si hotia este o meserie! Atunci cand esti acuzat de 5 furturi calificate

hoti-de-locuinteSpecializati in furtul din locuinte, trei braileni si-au incercat norocul si au dus-o chiar bine o perioada de timp. Cei trei premeditau jaful si isi alegeau victime care locuiau singure sau care aveau un program fix de munca, astfel incat sa poata opera in voie.

Norocul nu a tinut mut cu ei pentru ca odata ajunsi in vizorul politistilor, acestia au putut sa constate ca alte 4 cazuri de furt din locuinta intregistrate initial cu autor necunoscut purtau defapt semnatura celor trei braileni.

Judiciaristi din cadrul Politiei Municipiului au extins cercetarile cu privire la fratii M.Marian in varsta de 19 ani si M.Gicu de 22 de ani, ambii domiciliati fara forme legale in municipiul Braila, si V.Georgian de 24 de ani, din satul Cotu-Mihalea, comuna Silistea, arestati preventiv la data de 20 martie si au stabilit ca au comis alte cinci infractiuni de furt calificat, pe timp de noapte.

In fapt, in perioada 17 decembrie 2013 – 23 martie 2014, prin escaladarea gardului si fortarea usii de acces sau a ferestrelor, au patruns in trei case nelocuite, intr-un magazin alimentar si intr-o anexa gospodareasca, situate pe raza municipiului, si au sustras bunuri in valoare totala de 13.435 de lei.

Politistii au reusit sa recupereze o proportie de 65% din prejudiciu.

Initial, toate aceste cauze au fost inregistrate in evidente cu autori necunoscuti.

Din cercetari a reiesit ca la comiterea a doua dintre furturi, unul din magazinul alimentar si unul dintr-un imobil nelocuit, a participat si A.Eugen  in varsta de 27 de ani, din municipiul Braila, fata de care Parchetul de pe langa Judecatoria Braila a dispus luarea masurii controlului judiciar, pe o durata de 30 zile, incepand cu data de 7 aprilie.

In cauza s-a dispus continuarea urmaririi penale fata de cei patru suspecti.

Reamintim ca celor trei tineri arestati preventiv li mai s-a probat ca, in noaptea de 29 spre 31 ianuarie 2014, au patruns in locuinta unui brailean si au sustras bani, bijuterii, ceasuri si unelte electrice, toate in valoare de 20.000 de lei, iar in perioada 24 ianuarie – 2 februarie 2014, tot pe timpul noptii, au patruns in imobilul unei femei din municipiu si au sustras unelte electrice, in valoare totala de 3.000 de lei.    

Politistii au recuperat partial prejudiciul.

Comentarii

comentariu

About the Author