Published On: mar, Apr 29th, 2014

VIDEO Seful Politiei Braila compara interlopii cu “lideri locali”: “Ce inseamna notiunea de interlop? Cum se traduce?”

Share This
Tags

vizitiu"As intreba mai intai ce inseamna notiunea de interlop ca tot se vehiculeaza? Si cum se traduce aceasta notiune?". Acesta a fost raspunsul comisarului-sef Mircea Relu Vizitiu, seful Inspectoratului de Politie Judetean Braila, atunci cand, in cadrul unei emisiuni difuzate in urma cu doar cateva luni la un post local de televiziune, a fost intrebat care este situatia clanurile interlope din oras si ce zone de influenta isi impart.

In schimb, Seful Politiei a afirmat ca se cunoaste explicatia oferita de Dictionar cuvantului "clan": "Clanul stim ce conotatie si cum este explicat de DEX".

Incercand sa explice situatia gruparilor interlope din Braila, Vizitiu a comparat interlopii cu "lideri locali", apreciind ca este "evident ca in fiecare zona poate fi perceput un lider local, zonal", la fel cum este "evident ca fiecare cartier are cetatenii sai".

"Situatia actuala si in ultimul an a demonstrat ca notiunea de clan nu exista vizibil, nu este la vedere. Nu au mai fost conflicte stradale intre grupuri mari de persoane, cu impact mediatic, cu crearea unei stari de nesiguranta in randul cetatenilor. Este un atribut al Politiei si al altor institutii cu competente pe ordine si siguranta publica de a verifica si a supraveghea continuu activitatea pe acest subiect", a mai declarat seful Politiei.

Totodata, comisarul-sef Mircea Relu Vizitiu a precizat ca "este prematur" sa faca "o afirmatie legata de un anume clan sau o anume zona de interes", subliniind ca "prezumtia de nevinovatie este un principiu de drept foarte important".

Declaratiile lui Vizitiu seamana cu cele ale fostului sef al Politiei Neamt, comisarul Aurelian Soric, care, la finele anului 2010, vorbea, cu lacrimi in ochi, despre cazul unui interlop, intrebandu-se: "De ce este interlop? Pentru ca le dadea bani la oameni si le lua camata?"

Comentarii

comentariu

About the Author