Published On: Dum, apr. 13th, 2014

Se invata ALTFEL si la Penitenciarul Braila!

Dupa gratiiServiciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din cadrul Penitenciarului Braila in colaborare cu Liceul cu Program Sportiv, organizeaza o serie de activitati care exced curriculumul national, activitati cuprinse in programul educational ”Scoala Altfel” prin derularea proiectului de activitate „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.

Pe 11 aprilie, un grup format din 18 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv Braila au avut ocazia sa cunoasca si sa discute cu persoane private de libertate despre consecintele condamnarilor cu inchisoarea. Prin implicarea reprezentantului local al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila – psiholog Olga Condrat, activitatea a avut un impact major in randul elevilor, prin constientizarea consecintelor adoptarii unor comportamente infractionale, respectiv prin valorificarea efectelor privarii de libertate in vederea stimularii deciziilor constiente si responsabile in constituirea viitorului adolescentilor.

Atat persoanele private de libertate, cat si elevii, s-au implicat activ in gasirea de solutii pentru prevenirea si combaterea comportamentelor delincvente.

Comentarii

comentariu

About the Author