Published On: lun, Apr 7th, 2014

Se intampla in Braila: Un administrator are chiar si 6 asociatii in subordine!

Asociatii de proprietariEdilul sef al Brailei s-a aratat nemultumit de faptul ca, doar 200 de administratori cu atestat in domeniu, trebuie sa vegehe la buna desfasurare a lucrurilor in cele 900 de asociatii.

Acesta pare sa fie si motivul pentru care, atunci cand dorim sa lamurim ceva cu administratorul de bloc, trebuie sa asteptam cateva zile pentru a sta de vorba cu el. Datorita faptului ca are in atributii cate cinci sau chiar sase blocuri, administratorul nu este prezent decat o ora maxim doua, in doua zile pe saptamana,  intr-o asociatie, fiind nevoit sa administreze si problemele celorlalti locatari ai blocurilor pe care le mai are in subordine.

In acest sens, primarul Aurel Simionescu alaturi de consilierul municipal Simona Draghincescu se gandesc la un regulament pentru atestarea administratorilor asociatiilor de proprietari. Asta in conditiile in care 10 dintre cei care administreza asocitiile de proprietari din municipiu sunt cercetati penal pentru fraudarea administratiilor, dar gestioneaza mai departe banii locatarilor.

Mai mult, din reclamatiile primite din partea locatarilori, unii dintre administratori nici macar nu isi indeplinesc cu brio obligatiile pe care le au, dar nimeni nu ia nicio masura, chiar daca administratorul este un simplu angajat al asociatiei de proprietari si poate fi demis foarte usor.

Au trecut cativa ani de cand la Braila nu s-au sustinut cursuri pentru atestare. In mod normal, in urma acestor cursuri se da un test si in functie de rezultat, se elibereaza certificatul ce atesta dreptul si competenta de a administra o asociatie. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-