Published On: lun, Apr 14th, 2014

Revoltator! Basescu a amenintat grav un senator! Vezi aici reactiile!

basescu-amenintare-de-tip-mafiot-la-adresa-gabrielei-firea-vezi-replica-senatorului-psd-18479368Un atac dur si fara precedent pentru presedintele Romaniei, Traian Basescu, care a amenintat-o in direct pe un post de televiziune pe senatorul PSD Gabriela Firea. Presedintele i-a transmis ca s-ar putea sa nu-si mai gaseasca sotul acasa, daca nu sta "in banca ei".

“Mai bine sa se uite pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea  sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu-i atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele”.

Avertizarea presedintelui vine la cateva zile dupa ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat ca tranzactia prin care fiica presedintelui a pus mana pe mosia din Calarasi ar fi nula. In plus, amenintarile lui Basescu vin inainte de finalizarea raportului in cazul Nana, care ar putea fi dat chiar astazi.

 

Firea: “Ma tem pentru familia mea!”

 

Senatorul PSD Gabriela Firea a raspuns, astazi, atacurilor presedintelui Traian Basescu, sustinand ca sotul ei, primarul Florentin Pandele, nu are niciun dosar in instanta, dar a adaugat ca se teme pentru familia sa, insa isi va continua activitatea in cazul comisiei Nana.

 ''Ma tem pentru familia mea, presedintele Traian Basescu se antepronunta deoarece sotul meu n-are niciun dosar in instanta'', a declarat Gabriela Firea, in cadrul unui interviu.

Senatorul PSD considera ca, in acest caz, este vorba de "o presiune si o incercare de intimidare si se poate vorbi si de santaj".

 "Am retinut aseara, de la presedinte, ca are cunostinte domnia sa, ca la Primaria Voluntari ar fi niste probleme, ca ar fi in neregula. Domnia sa cred ca se antepronunta, deoarece dupa stiinta noastra nu exista o astfel de situatie. Ne punem intrebarea daca nu cumva din ianuarie, de cand am intrat eu in aceasta comisie, s-au dat comenzi pentru a i se fabrica niste dosare sotului. Sotul meu nu este subiectul niciunei anchete, de asemenea, nu are niciun dosar in instanta", a mai spus Firea.

 

Bogdan Oprea o linisteste pe Firea: “Daca nu a comis nicio ilegalitate sotul doamnei, poate sta linistita”

 

Purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea, afirma ca senatoarea PSD Gabriela Firea nu are de ce sa se simta ingrijorata sau intimidata daca sotul sau, primarul Florentin Pandele, nu a comis nicio ilegalitate in procesele de retrocedare si restituire.

 "Referitor la ingrijorarile exprimate de doamna senatoare Gabriela Firea cu privire la declaratia de aseara a presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, dorim sa o asiguram pe doamna senatoare ca Romania este un stat de drept si ca, daca sotul domniei sale nu a comis nicio ilegalitate in procesele de retrocedare si de restituire pe care le-a aprobat ca primar al orasului Voluntari, atunci nu are de ce sa fie ingrijorata sau sa se simta intimidata", a declarat Bogdan Oprea.

 

Motivul pentru care Basescu si-a iesit din fire

 

Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a luat, in 9 septembrie 2013, un credit in lei de la CEC Bank, in valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpara un teren de 290 hectare din judetul Calarasi, imprumut garantat cu soldurile prezente si viitoare ale unui cont deschis la CEC si cu terenul agricol achizitionat.

"Eu sustin ca este o achizitie absolut corecta, pentru ca nu a avut niciun intermediar la mijloc, nu a fost nimic care sa tina de primarie, de prefectura, pur si simplu, a fost vanzare – cumparare intre doua persoane private, fiica mea si italianul”, a declarat Basescu.

In ceea ce priveste terenul de la Nana, presedintele a spus ca loturile au fost achizitionate "cinstit", fiind vorba despre o tranzactie realizata intre doua persoane private.

Comentarii

comentariu

About the Author