Published On: lun, Apr 14th, 2014

PSD de acord cu PNL! Vezi aici despre ce este vorba!

pnlpsdCresterea accizei la carburanti a atras o serie de nemultumiri in randul populatiei. Daca transportatorii au beneficiat de ordonante care sa le asigure buna desfasurare a activitatii, acum a venit randul agricultorilor.

Grupurile parlamentare PNL au depus o initiativa, astfel incat agricultorii sa isi poata cumpara motorina direct de la pompa, la un pret rezonabil.

Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu a declarat ca sustine aceasta idee, Braila fiind un oras cu specific agricol.

"Mi se pare buna ideea. Daca ma intrebati pe mine, ideea nu e buna, este foarte buna. Daca se si realizeaza si daca FMI-ul o sa fie de acord, asta este alt subiect. Dar ideea e buna", a declarat presedintele PSD.

Marian Dragomir, deputat PSD a marturisit ca aceasta propunere legislativa va fi sustinuta de el si colegii sai, in conditiile in care si Fondul Monetar International va fi de acord.

"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va compensa cresterea accizei pentru motorina folosita in agricultura. Pentru ultimul trimestru din 2013 agricultorii au primit 1,399 lei/litru. In primul trimestru din anul 2014 se acorda 1,51 lei litru. In toamna se va acorda o sustinere de 1,8 lei/litru. Fondurile alocate de la buget pentru subventionarea motorinei utilizate in agricultura in anul 2013 si primele trimestre din 2014 sunt de 555,9 milioane lei, iar cantitatea estimata pentru aplicarea acestei sustineri este de 410 milioane litri. Avand in vedere declaratiile liberalilor braileni, care au anuntat ca sustin proiecte de lege initiate de parlamentarii PSD de Braila, printre care pot enumera cresterea alocatiei pentru copii si insolventa persoanelor fizice, consider ca este normal ca atunci cand colegii liberali au la randul lor initiative bune sa le sustinem. Daca proiectul de lege are asigurate sursele de finantare si este intocmit cu respectarea prevederilor legale, va primi sustinerea noastra", a declarat deputatul PSD.

Dragomir a declarat ca i se pare normal sa sustina proiectele liberalilor, atata timp cat si proiectele lor sunt sustinute la nivel central.

Comentarii

comentariu

About the Author