Published On: mar, Apr 29th, 2014

Premiera la Teatrul Maria Filotti! Weekend plin de emotii cu “Liliom” sau “Leonce si Lena”

tmfTeatrul Maria Filotti  Braila va invita sambata, 3 mai, de la ora 18.00 la sala mare la spectacolul "Liliom", cea mai recenta premiera a teatrului, o poveste emotionanta, un spectacol profund, construit magistral de regizorul Victor Ioan Frunza, cu un decor spectaculos gandit de Adriana Grand si pe acordurile muzicii originale compusa de Tibor Cari. Trupa de actori trece cu brio acest dificil examen generat de un text cunoscut si jucat la nivel mondial, scris de Ferenc Molnar, text care a avut parte de mari distributii, in teatru sau in cinematografie.

In distributie: Alin Florea (Liliom), Nicoleta Hancu (Julika, menajera), Emilia Mocanu (d-na Muskat, patroana), Corina Bors / Narcisa Novac (Mari, prietena lui Julika), Andrei Hutuleac (Ficsur, sut, apoi predicator in cer), Valentin Terente (Comisarul de politie, pe pamant si in cer), Zane Jarcu (Berkovici, detectiv pe pamant si in cer), Silvia Tariq (d-na Hollunder, fotograf), Adrian Stefan (Hugó, logodnicul lui Mari, apoi sotul ei), Valentin Terente (Linzmann, casier), Alexandru Marin (Kadar Istvan, sinucigas de treaba si un Politist), Flori Popa (dr. Reich, avocat sinucigas), Iulia Vasilescu (Luiza, fata lui Julika), Ionel Spalatu (medicul si un Politist), Alexandru Marin (strungarul), Andrei Mocanu, Sorin Dragu, Bianca Maria Popa (copiii strungarului: Bakcsi Kata, Fazakas Tamas) .In orchestra: Alin Stoian, Andrei Petrescu, Victor Tiganus, Trufia Petru.

Recent,  in cadrul Galei UNITER care s-a desfasurat la Palatul Culturii din Targu Mures, actrita Nicoleta Hancu a fost  recompensata cu premiul "Pentru cea mai buna actrita in rol secundar".

Rolul pentru care i s-a atribuit acest valoros premiu este Elmire din spectacolul "Tartuffe" de Molière, in directia de scena a lui Victor Ioan Frunza, productie a Centrului Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu" din Bucuresti. Regizorul  Victor Ioan Frunza,  a propus-o Teatrului Maria Filotti  pentru a interpreta rolul principal, Julika, in tulburatorul spectacol "Liliom", de Ferenc Molnar.

Duminica, 4 mai orele 18.00 , in ultima zi a acestei mini vacante,   este programat  spectacolul "Leonce si Lena" de Georg Bűchner, in regia  tanarului, dar deja consacratului Vlad Cristache. Un spectacol modern, dinamic, rafinat, plin de lirism, poezie si filosofie, o trupa plina de har si pofta de joc, o poveste de dragoste ca in basme, cu multiple trimiteri in contemporaneitate.

Un decor poetic, oarecum suprarealist, o lume a fanteziei cromatice insotita de interpretarea inspirata a lui Ionut Visan (Leonce), Corina Bors (Lena), Constantin Cojocaru (Valerio), Ramona Ginga (guvernanta), Narcisa Novac (Rosetta), Valentin Terente  (regele), alaturi de Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Stefan, Costica Burlacu. Coloana muzicala a spectacolului, una inspirata, originala este interpretata live, la pian, de compozitorul Cornel Cristei.

Ambele spectacole oferite in acest weekend vor intra in cursul lunilor mai si iunie intr-un intens program de deplasari si participari la festivaluri.

Comentarii

comentariu

About the Author