Published On: vin, Apr 18th, 2014

Peste 80 kg de peste, confiscate de politisti!

peste-braconaj-capturaIn perioada 20 martie – 17 aprilie, peste 250 de politisti de la structurile de ordine publica, rutiera, transporturi  si de la Sectorul Politiei de Frontiera Braila I, impreuna cu reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au actionat in municipiul si judetul nostru pentru verificarea legalitatii transportului pestelui, produselor si subproduselor din peste si verificarea modului in care se prelucreaza, depoziteaza si valorifica pestele si subprodusele acestuia.

Fortele participante au efectuat in aceasta perioada 110 actiuni, au verificat activitatea a 59 de societati comerciale de profil, 9 amenajari piscicole si asociatii de profil, au verificat in trafic 165 de autovehicule de transport si, pe Dunare, 145 de ambarcatiuni, si au legitimat peste 500 de persoane.

Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 26 de infractiuni, conform prevederilor OUG 23/2008, privind pescuitul si acvacultura, fiind depistate in flagrant 27 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 151 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 46.000 de lei, dintre acestea, 36 fiind prevazute de UOG 23/2008.

In urma cercetarilor efectuate, au fost ridicate in vederea confiscarii, confiscate sau pentru stabilirea provenientei, peste 80 de kg de peste, 31 de plase monofilament sau cu fir textil, in lungime totala de aproape 1.500 de metri, doua setci, un dispozitiv electric pentru pescuit, doua ambarcatiuni si 3 motoare pentru ambarcatiuni.

Comentarii

comentariu

About the Author