Published On: Soare, Apr 6th, 2014

Nu iti permiti sa-i cumperi copilului tau un computer? MEN vine in ajutorul familiilor defavorizate!

calculatorMinisterul Educatiei Nationale continua si in anul 2014 programul social „Euro 200" pentru acordarea unui sprijin financiar in vederea stimularii achizitiei de computere. Beneficiarii programului sunt elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 RON/membru de familie, mai putin elevii care au beneficiat deja de acest sprijin incepand cu anul 2008. Ajutorul financiar reprezinta echivalentul in lei a 200 de Euro pentru un calculator, fara a depasi valoarea calculatorului achizitionat.

Conform calendarului stabilit de MEN, depunerea cererilor pentru obtinerea bonurilor valorice necesare achizitionarii unui calculator se face in perioada 1-21 aprilie 2014. Solicitarile pot fi depuse in fiecare unitate de invatamant preuniversitar si in fiecare universitate la comisiile organizate in acest scop.

Ulterior depunerii cererilor, in intervalul 19 aprilie – 9 mai, comisiile abilitate vor evalua cererile inregistrate si vor derula anchete sociale pentru verificarea datelor furnizate de solicitanti. Centralizarea cererilor la Comisia centrala din MEN, prin intermediul portalului http://euro200.edu.ro, va avea loc in perioada 19 – 28 mai, si va fi urmata de prima afisare pe Internet a listei de cereri eligibile, aprobata prin ordin de ministru. In data de 3 iunie, pana la ora 18:00, lista va fi afisata si in fiecare unitate/institutie de invatamant.

Depunerea contestatiilor se face in termen de 5 zile de la publicarea pe site-ul dedicat a listei beneficiarilor, iar solutionarea acestora este prevazuta intre 8 si 23 iunie. Afisarea rezultatelor contestatiilor are ca termen data de 24 iunie, pana la ora 18:00. Eliberarea bonurilor valorice incepe in 24 iunie si se finalizeaza in 30 iulie, iar achizitia propriu-zisa a computerelor se poate realiza in perioada 24 iunie – 31 august.

In anul 2013, 21.077 de beneficiari au achizionat computere prin intermediul acestui program.

Comentarii

comentariu

About the Author