Published On: lun, Apr 14th, 2014

Noul COD PENAL il scapa de puscarie pe fiul unui interlop brailean

Ciprian Corbu a fost arestat in septembrie anul trecut si anchetat de DIICOT, impreuna cu alti zece insi, pentru constituire in grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism. Ciprian « Kassu », de 22 ani, este  fiul lui Stanel Corbu, un cunoscutul lider interlop din Lacu Dulce. Acesta a primit initial 5 ani de inchisoare cu executare. Conform noului Cod Penal, Curtea de Apel le-a redus celor 11 proxeneti pedepsele, astfel ca fiul lui Corbu a primit doar 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru complicitate la proxenetism.

Potrivit DIICOT, timp de trei ani, cei 11 inculpati "au exploatat prin prostitutie 24 de tinere, din care 21 cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani".
In decembrie 2013, Tribunalul Braila i-a condamnat pe cei 11 la pedepse cuprinse intre 1 an si 6 luni si 5 ani si 6 luni de inchisoare pentru constituire intr-un grup infractional organizat, trafic de minori si proxenetism in forma agravata.

In martie 2014, Curtea de Apel Galati a optat pentru aplicarea legii penale mai favorabile. Astfel, gratie noului Cod Penal si modificarilor legislative cuprinse in Legea nr. 39/2003 privind prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, cei 11 inculpati au obtinut fie reducerea pedepselor, fie reducerea termenelor de incercare.

Chiar daca « Kassu » a fost condamnat initial la 5 ani de inchisoare cu executare in penitenciar, a primit ulterior la Galati doar 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru complicitate la proxenetism. Magistratii Curtii au dispus si punerea in libertate a lui Corbu jr. Singurul care se mai afla acum dupa gratii este Manole Alexandru Frunza, care executa o pedeapsa de 5 ani si 6 luni de inchisoare.

Ceilalti proxeneti din dosar au beneficiat de reducerea pedepselor pentru ca au optat pentru recunoasterea vinovatiei (mai putin Ciprian Corbu). Cei 11 inculpati au de platit cheltuieli judiciare statului de 94.000 de lei. Judecatorii au dispus mentinerea sechestrului asigurator pe mai multe bunuri apartinand inculpatilor – bijuterii, telefoane mobile, autoturisme si locuinte.

Cei 11 condamnati sunt: Ciprian Corbu, zis "Kassu", de 22 de ani, Manole Alexandru Frunza zis "Cutit", 25 de ani, Bogdan Frunza, 22 de ani, Laurentiu Stan, 45 de ani, Catalin Epuras, 29 de ani, Silviu Ureche, 20 de ani, Marius Agura, 36 de ani, Ionel Cocos, 63 de ani, Dumitru Chirica, 25 de ani, Viorel Alexandru Brana, 22 de ani si minorul Daniel D. De 17 ani".

Acuzarea care le este adusa precizeaza ca in ceea ce le priveste pe cele 21 de minore exploatate, unele cu varste de 13-15 ani, acestea au fost folosite de catre membrii grupului infractional pe plan local, practicand prostitutia fie la domiciliile lor, fie in apartamente inchiriate de proxeneti, fie in mai multe hoteluri din Braila : « Paris », « Orient » din bdl. Dorobantilor si « Triunph ».
 

Comentarii

comentariu

About the Author

-