Published On: Soare, Apr 6th, 2014

Mai au o sansa: Adoptia la distanta ar putea costa doar 50 de lei!

Câini-comunitari copyLegea privind eutanasierea cainilor fara stapan a fost adoptata in luna decembrie a anului trecut. Cu toate acestea, medicii veterinari nu s-au ingramadit la prestarea acestor servicii in folosul municipalitatii, motiv pentru care Primaria nu a inceput inca eutanasierile.

Momentan legea este aplicata doar in cazul cainilor bolnavi, batrani sau agresivi, insa edilul sef al Brailei a precizat in cadrul unei conferinte de presa faptul ca, patrupedele care stau in padocurile municipalitatii mai mult de 14 zile vor fi omorate dupa sarbatorile pascale.

Consilierul Municipal, Ionel Alexandru vrea sa le mai ofere o sansa la viata animalelor condamnate la moarte. Astfel, reprezentantul PNG propune incurajarea adoptiei la distanta prin reducerea taxei la 50 de lei pe luna.

Consilierul este de parere ca taxa stabilita de municipalitate este mult prea mare, motiv pentru care numarul de adoptii nu este unul favorabil, considerand ca animalele din padocuri vor avea parte de o moarte sigura, la fel cum se intampla pe vremea regimului comunist.

Reamintim faptul ca municipalitatea braileana a stabilit o taxa de 94,71 lei/luna pentru intretinerea cainilor in padocurile sale. Pana in acest moment, au fost adoptati la distanta 122 de caini din cele doua adaposturi brailene. Alte 115 exemplare au ieşit din adaposturi, dupa ce au fost adoptati efectiv de catre populatie sau reprezentantii unor ONG-uri din Bucuresti si Olanda.

Comentarii

comentariu

About the Author

-