Published On: mie, Apr 2nd, 2014

Laura, Camelia, Ana, Loredana, Florin, Casandra, Teodora, Vladut – in topul elevilor braileni, participanti la olimpiade!

Performantele obtinute la concursurile nationale de catre elevii braileni au ridicat orasul nostru pe podiumul invatamantului.

Denis TurcuDupa ce Denis Turcu a pus Braila pe primul loc la nivel mondial, obtinand medalia de aur la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, performantele elevilor braileni au devenit tot mai dese.

Dintre olimpicii internationali face parte si Petcu Luiza, eleva in clasa XII-a la Colegiul National ‘‘G. M. Murgoci’’. Luiza a obtinut premiul I la Olimpiada Internationala de Limba Rusa, la categoria ‘‘Premianti ai olimpiadelor nationale’’, desfasurata la Moscova.

La fazele nationale ale concursurile desfasurate anul trecut, elevii braileni au fost din nou pe podium.

Camelia DumitracheInscrisi in invatamantul liceal al Colegiului National ‘‘Nicolae Balcescu’’, Roscan Laura si Dumitrache Camelia (foto 1) au obtinut premiul I la faza nationala a Olimpiadei de Limba Germana. Remarcat s-a facut si Neacsu Razvan, elev al aceluiasi liceu, care a obtinut premiul I la faza nationala a Olimpiadei de Lingvistica.

Pe locul III-lea la Olimpiada de Limba Engleza s-a pozitionat Militaru Ana, iar medalia de aur la Olimpiada de Fizica a fost adusa la Braila de catre Andrei Radu, elev al Colegiului ‘‘Balcescu’’.

In topul elevilor premiati la fazele nationale ale olimpiadelor s-a clasat si Turcu Loredana, eleva in clasa a XII-a a Colegiului National ‘‘G. M. Murgoci’’, care a obtinut premiul III la Olimpiada de Limba si Literatura Romana, desfasurata anul trecut.

Daca elevii liceelor brailene de top obtin numeroase  premii la majoritatea concursurilor la care participa, nici cei din unitatile de invatamant mai putin renumite nu se lasa mai prejos. Astfel, liceul ‘‘ Anghel Saligny’’ se poate mandri cu Luca Daniel Florin, care a obtinut locul al XII-lea la nivel national la Olimpiada Interdisciplinara de Electronica, Automatizari si Telecomunicatii, conducerea unitatii de invatamant precizand ca pozitia pe care s-a clasat i-a adus braileanului un loc garantat in cadrul Facultatii de Electronica din Cluj.

 ‘‘C. D. Nenitescu’’, cunoscut ca si Liceul de Chimie,este o alta unitate de invatamant cu reprezentanti la fazele nationale ale olimpiadelor desfasurate anul trecut. Astfel, Tigau Casandra eleva in calsa a XII-a a participat la Olimpiada de Industrie Alimentara, iar Motoc Teodora la Olimpiada de Protectie a Mediului, ambele obtinand rezultate bune, fara a primi insa vreun premiu.

Si Tudorache Mihai Vladut de la  Liceul ‘‘Panait Istrati’’ a participat anul trecut la Olimpiada Nationala de Discipline Tehnice contribuind astfel la faima invatamantului brailean.

Sunt insa si scoli care nu au elevi cu rezultate remarcabile la concursuri, Liceul Grigore Moisil fiind una dinte ele. Contactat de reporterii Infobraila, directorul adjunct al liceului a precizat cu regret ca scoala nu are elevi cu care sa se poata mandri. In aceeasi situatie se afla si Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, care nu a avut niciun elev incris la olimpiadele desfasurate la nivel national anul trecut.

Anul acesta, in topul liceelor din judetul nostru, cu cei mai multi elevi inscrisi in competitiile nationale este Colegiul National ‘‘N. Balcescu’’ cu un numar de 49 de elevi participanti la olimpiade, urmat indeaproape de Colegiul National ‘‘G. M. Murgoci’’ cu 35 de elevi inscrisi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-