Published On: joi, Apr 24th, 2014

INCEPE EUTANASIEREA LA BRAILA! Primarul spera ca brailenii sa adopte caini si sa ii salveze

caini pdlEdilul a marturisit in cadrul conferintei de presa ca nu are stabilita o data exacta la care vor incepe eutanasierile maidanezilor. Undeva dupa luna mai, firma care se pare ca a castigat licitatia va trebui, impreuna cu municipalitatea, sa faca o selectie a cainilor care urmeaza sa fie "condamnati la moarte". Pana atunci insa, edilul spera ca ONG-urile sa faca minuni, iar numarul cainilor adoptati sa creasca pe zi ce trece.

“Incet, incet trebuie sa intram cu aplicarea legii, in primul rand cu cei care sunt bolnavi, care sunt batrani, ca sa creem alte spatii in adaposturi, dar vom urmari si posibilitatea de adoptii in continuare. Am facut peste 100 de locuri in adapost, dar vom mari in continuare. Vom urmari in mod deosebit formula de adoptii pentru ca altfel intram intr-o discutie vis-à-vis de timpul in care sunt tinuti cainii in adapost, de consumurile care sunt, in special legate de mancare. Probabil ca undeva dupa 5 – 6 mai vor incepe procedurile pentru ca licitatia privind eutanasierea s-a finalizat. Dar asta am spus ca este ultima solutie, daca intre timp diverse asociatii vin si adopta 20-30 de caini, sigur ca lucrurile capata o alta dimensiune”, a declarat Simionescu.

Adoptiile vor rezolva doar partial problema cainilor comunitari. In cazul in care adoptiile se fac la distanta, iar cainii vor sta in padocuri, acestia vor ocupa treptat locurile destinate maidanezilor adunati de pe strazi.

“Trebuie sa urmarim si daca cei care adopta cainii respectivi au o anumita continuitate, daca aleg adoptia la distanta trebuie sa plateasca lunar, daca ii vor lua acasa trebuie sa eliminam riscul ca ei sa ajunga din nou pe strada”, a spus Simionescu.

In cazul in care cetatenii aleg sa ia patrupedul acasa, primarul a declarat ca este ingrijorat de faptul ca animalul ar putea ajunge din nou pe strazi, daca proprietarul nu va avea grija de el.

Comentarii

comentariu

About the Author