Published On: joi, Apr 10th, 2014

FOTO Lesul unui porc aruncat in fata unui bloc din Braila

porc cadavruMircea Ion, un brailean care locuieste in zona Pietei Sarace, a constat cu stupoare, in aceasta dimineata, ca o haita de caini incercau sa se infrupte dintr-o “friptura grasa”, chiar in fata blocului. Tanarul a observat ca cei aproximativ zece patrupezi se adunaserea in jurul hoitului unui porc.

Barbatul a sunat la 112, la locul indicat prezentandu-se un echipaj al Politiei, dar si reprezentanti ai Directiei Sanitar-Veterinare. Reprezentantii DSV spun ca "nu se ocupa de ecarisaj", motiv pentru care lesul porcului a fost ridicat de Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala.

porc1“Este probabil ca animalul sa provina dintr-o gospodarie. Daca apartiea unei societati comerciale si urma sa fie pus in vanzare trebuia sa prezinte anumite inscriptii de identificare, insa la momentul actual nu se vand porci vii intregi”, a declarat pentru Infobraila, dr.Lucica Geru, sef Serviciu Sanatatea Animalelor din cadrul DSV.

Simionescu: “DSV ar trebui sa ia masuri mai drastice”

 

PorcUn caz similar a avut loc in Mehedinti, in zona Portile de Fier II, unde mai multe cadavre de porci au fost aruncate intr-o hala dezafectata. In acest caz autoritatile au decis ca vor lua masuri dure impotriva celor care se fac vinovati de aruncarea lesurilor intr-un spatiu public.

Primarul Aurel Simionescu a precizat ca Directia Sanitar Veterinara ar trebui sa aiba o evidenta clara a animalelor din gospodarii.

“Daca ar exista o evidenta clara la nivelul judetului Braila, am sti cati porci au 30 de kg. Am urmari cui ii lipseste porcul din ograda si am afla cine l-a aruncat intr-un spatiu public. Exista un pericol real, indiferent ca este vorba de un porc, sau de oricare animal”, ne-a spus Simionescu.

Cadavrul porcului se afla in acest moment intr-o camera frigorifica a SUPAGL, urmand ca acesta sa fie suspus unor teste de specialitate, ca apoi sa fie incinerat.

Comentarii

comentariu

About the Author