Published On: mar, Apr 15th, 2014

FOTO Imagini de GROAZA din Sectia de Pediatrie. Copiii dorm pe paturi ruginite

Share This
Tags

spital1Pe adresa redactiei am primit o serie de fotografii realizate in urma cu  saptamana in sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila, de o mamica care a fost internata cu copilul. Indignata de imaginile din salonul unde avea baietelul internat, femeia a fotografiat conditiile precare oferite pacientilor minori. Mobilier ruginit, resturi de scaune, dulapuri si noptiere vechi reprezinta decorul sectiei unde sunt internati si tratati copii.

spital5« Mi-a fost teama ca baiatul se va imbolnavi mai tare in spital, te ingrozesti de ce-i acolo, conditii inumane pentru copii. E periculos sa te imbolnavesti si daca ajungi si la spitalul ala, nu stii cum sa pleci mai repede. Nu este asa grav in tot spitalul, am vazut ca pe celelalte sectii, de exemplu la adulti sunt alte conditii. Pe mine m-a socat faptul ca un asemenea mobilier mai exista intr-o sectie unde sunt internati copii. Cate investitii am auzit ca se fac acolo nu am vazut decat geamuri noi din termopan, dar lenjeria, paturile si restul de mobilier dintr-un salon au ramas cred ca dinainte de ’89 », a declarat pentru Infobraila mamica care a dorit sa ramana sub protectia anonimatului.

In luna decembrie anul trecut, fostul manager al Spitalului Judetean de Urgenta Braila, declara pentru o publicatie:”Sunt doua proiecte mari, constructii, in derulare, pe Cardiologie si Pediatrie. Obiectiv, de asemenea, finantat integral de catre CJ, constructie si dotare. Aici vom adaposti Sectia de Pediatrie si Sectia de Cardiologie, atat clasica, cat si interventionala », spunea Rodica Sin, cea care a demisionat in martie anul acesta.

spital4spital3Proiect in desfasurare, Sectia de Pediatrie, asa cum arata in 2014 este inclusa in cele patru proiecte printre care construirea unei noi cladiri care sa adaposteaza Sectiile de Pediatrie si Cardiologie Clasica si Interventionala, crearea unei noi sectii de Radioterapie cu generatoare de particule, aparate care trateaza tumora fara a afecta tesuturile sanatoase din jur – proiect in valoare de un milion de euro, precum si un proiect pentru dotarea Sectiei de Terapie.

Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean a primit in 2009 o donatie de peste 60.000 lei.

Banii au fost stransi de angajatii "Cargill", in urma unor evenimente organizate in intreaga Europa, si folositi pentru achizitionarea de echipament. Sectia de pediatrie a foat dotata cu  20 de paturi, 37 de saltele, 37 de paturi, 20 de scaune de alaptat pentru mamici, 4 frigidere si 4 televizoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-