Published On: mar, Apr 8th, 2014

Focuri de arma si lupte de strada! Toate in sediul Jandarmeriei Braila, la implinirea a 164 de ani!

copii jandarmi2Joi, 3 aprilie s-au implinit 164 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane, eveniment marcat si in Braila prin arborarea drapelului national la resedinta inspectoratului si intonarea imnului de stat. Festivitatea a fost urmata de avansarea in grad a jandarmilor care au obtinut rezultate meritorii in activitatea desfasurata. Din ordinul ministrului afacerilor interne, din cadrul Jandarmeriei Braila a fost  avansat inainte de termen un ofiter, iar prin ordinul inspectorului general al Jandarmeriei Romane, au fost avansati inainte de termen cinci subofiteri.

 

Peste 200 de copii, elevi si prescolari au asistat la exercitiile jandarmilor braileni

 

copii jandarmi 1Inca de la ora 9.30, curtea Inspectoratului Judetean de Jandarmerie era plina de copii curiosi sa vada cum isi exercita jandarmii exercitiile. Micutii au avut ocazia sa testeze statiile de emisie, sa vada armele din dotarea jandarmilor si chiar sa priveasca prin luneta lor.

Exercitiile si simularile puse in joc de jandarmi i-au tinut pe copii cu sufletul la gura. De pe margine se auzeau des glasurile lor firave: “Mama ce tare!”, sau “prinde infractorul!”.

Ziua Portilor deschise s-a incheiat cu un eveniment dedicat jurnalistilor acreditati, care au fost invitati sa participe la “Cupa presei la tir”.

 

Comentarii

comentariu

About the Author