Published On: mar, Apr 8th, 2014

EXCLUSIV Fiul unui important primar PSD din Braila, la varful ANI. “Institutia ANI nu e baiatul meu. Nu cred ca multi primari au baiatul acolo”

Share This
Tags

Absolvent al Academiei de Studii Economice, fiul primarului social-democrat al comunei brailene Tufesti - Moise Stefan, lucreaza de sase ani in cadrul Agentiei Nationale de Integritate. Florin Ionel Moise are 29 de ani si este inspector de integritate, iar pana in luna mai anul trecut a fost consilierul sefului ANI, Horia Georgescu. De asemenea, fiul primarului PSD a fost asistent si consultant la cabinetul fostului presedinte al Agentiei, Alexandru Catalin Macovei, intre anii 2008-2012.

Numele lui Florin Ionel Moise a aparut in spatiul public in anul 2013, cand premierul Victor Ponta a dat publicitatii lista persoanelor fizice care au contract de inchiriere cu RA-APPS. Moise figura pe lista functionarilor de grad inferior care locuiau intr-o locuinta de stat cu 3 camere, cu o suprafata de 140 mp, si pentru care platea o chirie de 741,6 lei.

primar moisePrimarul comunei Tufesti si totodata presedintele Asociatiei Judetene a Comunelor Braila, tatal inspectorului de integritate, spune ca fiul sau este "un om care isi castiga o paine" si ca nu se consulta cu acesta in probleme de incompatibilitate sau conflict de interese.

"A fost consilier si la fostul presedinte si la Georgescu (n.r. Horia Georgescu). Eram primar cand s-a angajat la ANI, dar eu n-am treaba. Eu ma duc si intreb la Asociatia Comunelor daca e ceva, nu pe el. El isi face datoria acolo, iar eu cu ANI nu am treaba. Nu cred ca multi primari au baiatul la ANI, dar asta e. Cine are probleme cu ANI sa fuga, eu nu fug, ca n-am de ce. Iar institutia nu e baiatul meu", a declarat edilul pentru Infobraila.

Conform declaratiei de avere din anul 2013, Florin Ionel Moise detine doua terenuri agricole in comuna Tufesti, cumparate in anul 2012, in suprafata de peste 8 hectare si un autoturism Volskwagen din 2007.

Daca venitul anual incasat de la ANI ajunge la putin peste 18.000 lei, Moise castiga din agricultura aproape 135.000 lei pe an, si anume subventii agricole de la APIA in valoare de 42.000 lei si vanzare de cereale in valoare de aproximativ 94.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author