Published On: lun, Apr 7th, 2014

EXCLUSIV Ceprohart Braila in mafia lui Rusanu de la Autoritatea de Supraveghere Financiara. DNA bate la usa firmei brailene

Share This
Tags

Surse din cadrul DNA au declarat pentru Infobraila ca cercetarile in cazul "mafiei" de la Autoritatea de Supraveghere Financiara, coordonata de fostul liberal Dan Radu Rusanu, implica si societatea braileana Ceprohart SA. 

In luna februarie 2014, ASF nu ar fi raspuns unei cereri prin care se solicita un control la Ceprohart. Institutia condusa de Rusanu ar fi evitat sa intervina, chiar daca existau indicii ca nu se respecta dreptul la dividende.

Legat de caracatita formata la Autoritatea de Supraveghere Financiara, procurorii au stabilit ca Rusanu, aflat acum dupa gratii, a intocmit documentele prin care s-au modificat, peste noapte, organizarea si functionarea institutiei. Conform legislatiei, aceste modificari normative puteau fi facute doar de catre Parlament.

Pe langa toate aceste fapte constatate de procurori, ASF a fost in mijlocul unui scandal public dupa ce s-a aflat ca salariile lunare ale membrilor conducerii Autoritatii sunt de aproximativ 14.000 de euro lunar. Totodata, unii angajati ai ASF -copii, sotii, rude si prieteni ai unor politicieni- au salarii de peste 4.000 de euro lunar.

Dan Radu Rusanu a fost retinut pe 25 februarie de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunilor de favorizare a infractorului si influentare a declaratiilor.

Procurorii au aratat ca, prin constituirea asa numitei "mafii de la ASF", fostul liberal a urmarit si a obtinut foloase necuvenite, prin incalcarea normelor de drept, aducand vatamari institutiei pe care o conducea, care, ca organism administrativ autonom de specialitatea, trebuie sa functioneze guvernat de principiul transparentei institutionale.

SC Ceprohart SA are ca actionar majoritar Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, fiind condusa, in calitate de director general, de catre Dan Buteica, numit la sfarsitul anului 2012. 

Comentarii

comentariu

About the Author