Published On: vin, Apr 25th, 2014

EXCLUSIV “A fost harachiri, avea intestinele pe afara. Crima, mai putin probabila sinuciderea”

Share This
Tags

crimavidin5Surse judiciare au declarat pentru Infobraila ca medicii legisti au ramas socati dupa efectuarea necropsiei braileanului, in varsta de 76 de ani, gasit mort, miercuri dimineata, in curtea propriei case, la marginea Brailei. "Poate fi crima, mai putin probabila sinuciderea. A fost harachiri, la propriu", ne-au precizat sursele citate.

Batranul avea un cutit infipt in piept, pana la maner, mai precis in torace, in partea stanga. Multitudinea de plagi de pe corpul lui Spiru Oancea, dar si taietura de pe burta, de 4 centimetri, ii fac pe anchetatori sa creada ca braileanul a fost ucis cu sange rece.

"Cadavrul arata groaznic. Era harachiri, o taietura de 4 centimetri, cu intestinele iesite afara. Si foarte multe taieturi pe corp, lovituri la cap. Cutitul il avea infipt in piept, o rana extrem de adanca, avea toata lama cutitului in torace", au mai mentionat sursele pentru Infobraila

Desi crima pare cea mai plauzibila varianta, anchetatorii nu exclud in totalitate nici varianta sinuciderii: "Poate sinucidere, dar intr-un procent de 20%. Nu avea timp sa o faca, avea numeroase rani, taietura de pe burta, cutitul infipt in piept. Era stiut ca o persoana cu accese psihotice, a mai fost internat la psihiatrie. Poate intr-un acces de nebunie, doar asa".

crimavidindeschidereCadavrul unui batran, in varsta de 76 de ani, a fost gasit miercuri dimineata, in jurul orei 10.30, in curtea propriei case, avand un cutit infipt in gat.  Spiru Oancea, fost vacar, locuia la marginea orasului, in cartierul Vidin, intr-un fost adapost de animale, transformat in locuinta.

Un vecin a descoperit trupul neinsufletit al braileanului, care avea burta spintecata si multiple plagi injunghiate. 

La fata locului a ajuns si fiul braileanului hacuit in propria casa, care nu a dorit sa faca niciun fel de declaratii, interzicandu-i chiar si socrului sau sa stea de vorba cu ziaristii. Din spusele vecinilor, fiul a avut de-a lungul timpului numeroase conflicte cu tatal sau, unul dintre acestea fiind la un pas de a se incheia tragic. Barbatul ucis ar fi vrut sa il loveasca cu o foarfeca pe fiul sau, pe fondul unul conflict mai vechi, legat de un proces.

Tatal si fiul se judecau pentru a imparti o casa din cartierul Brailita. Instanta ar fi decis ca Spiru sa primeasca in proprietate o camera din locuinta, obligandu-l de asemenea pe fiu sa ii plateasca aproximativ 15.000 lei. Cu cateva zile inainte de crima, cei doi  s-ar fi intalnit pentru a discuta aceasta situatie, la intrevedere participand si un executor judecatoresc. Termenul pana la care fiul trebuia sa ii achite tatalui suma de bani era 15 mai.

Vecinii spun ca dupa ce a aflat hotararea instantei, batranul ar fi fost extrem de suparat, considerand ca i s-a facut o nedreptate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-