Published On: mar, Apr 8th, 2014

E.ON A RENUNTAT! Nu mai face la Braila termocentrala de peste 1 MILIARD DE EURO

Share This
Tags

TermocentralaCeea ce trebuia sa fie cea mai mare investitie in domeniul energetic din Romania a fost data uitarii de catre compania E.ON. Termocentrala cu o capacitate de 800 MW, in valoare de peste 1 miliard de euro, nu va mai fi construita la Braila.

Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON, a anuntat ca societatea a renuntat la proiectul termocentralei de la Braila, investitie estimata la 1,2 miliarde de euro. De altfel, acest proiect trena de multi ani. Compania germana urma sa participe la acest proiect alaturi de italienii de la Enel si de Termoelectrica.

Proiectul dateaza inca din 2008. Potrivit datelor anuntate oficial, la Braila ar fi trebuit sa fie realizata o termocentrala care ar fi functionat pe huila de import. Huila urma sa fie adusa in tara pe mare si transportata pe Dunare pana la Braila. Termoelectrica ar fi participat in proiect prin activele de pe platformă.

De asemenea, centrala ar fi urmat sa fie pregatita pentru tehnologia de captare si stocare a carbonului. Potrivit memorandumului din 2008, investitia ar totaliza un miliard de euro.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-