Published On: lun, Apr 14th, 2014

Dragnea vrea sa blocheze DNA-ul! O lege in favoarea alesilor locali!

dragneaLiviu Dragnea a explicat ca alesii locali, primarii si consilierii judeteni sunt tematori cand vine vorba de semnarea unor documente. El a avertizeaza ca aceasta teama generalizata ar putea duce la o blocare a intregului aparat administrativ. Mai mult, Dragnea a precizat ca aceeasi problema o infrunta si ministrii, care desi se bazeaza pe semnaturile a 10-15 functionari de specialitate in decizia lor, tot ei sunt trasi la raspundere.

Vicepremierul a declarat de curand, in cadrul unui interviu ca se gandeste foarte serios la o lege care sa-i apere pe alesii locali.

“Am discutat mult cu reprezentantii autoritatilor locale si reclama de ani de zile acest lucru.  Daca functionarii publici care vin la serviciu si au dat concurs pe anumite domenii de specialitate trebuie sa isi asume si raspunderea. Daca toate structurile din primarie ii spun ca este in regula, atunci de ce trebuie sa raspunda primarul?”, a spus Dragnea.

El sustine ca raspunderea penala ar trebui sa apartina functionarilor care au expertiza necesara de a sesiza neregulile legale. Astfel DNA-ul va fi blocat. Nu ii va mai putea ancheta pe alesii locali din acest punct de vedere.

“Riscam foarte mult sa ajungem la un blocaj in administratia publica si nu numai locala, ci si centrala. Si in ministere dureaza foarte mult pana se elaboreaza actele normative. Sunt sapte, zece sau 15 semnaturi pana ajunge la ministru. Cu toate acestea, ministrul, daca cineva face o cercetare, si el este tras la raspundere desi are in spate 10 – 15 semnaturi de la functionari care sunt de specialitate si au rolul sa spuna daca totul este legal”, a precizat Liviu Dragnea.

 

Liderii PSD se gandesc la solutii pentru a-si apara alesii locali

 

Alesii locali PSD s-au adunat marti pentru a dezbate situatia din partid, dupa ce mai multi politicieni social-democrati au fost retinuti de DNA. In timp ce Radu Mazare era luat de procurori de la un restaurant din Herastrau, presedintii de Consilii Judetene PSD si PNL, in frunte cu Liviu Dragnea si Marian Oprisan, s-au adunat pentru a dezbate, intr-o sala din Palatul Parlamentului, situatia Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene.

La terminarea sedintei, Marian Oprisan a declarat initial ca nu s-a discutat nimic despre ridicarea liderilor PSD, dar a tinut sa precizeze ca demersul DNA reprezinta o modalitate de destructurare a PSD si a mai sustinut ca pana la sfarsitul anului vor exista si alte ridicari ale liderilor, motivand ca, de fapt, se asteapta ca pe durata anului 2014, pana in apropierea alegerilor prezidentiale, romanii sa aiba parte doar de „spectacol si telejustitie”.

„Parerea mea este ca ceea ce se intampla cu oameni in catuse, plimbati pe la televizor, cu trupele speciale ale Jandarmeriei Romane folosite in orice situatie, in special atunci cand este vorba de oameni politici si cu legitimitate si care au sprijinul comunitatilor lor, este o abordare gresita din partea Ministerului Public, a DNA si a Parchetului General”, a declarat Oprisan.

Liderul PSD nu a dorit sa comenteze situatia colegului sau de partid, primarul Constantei, Radu Mazare, insa a subliniat faptul ca alesii au datoria de a se prezenta in fata Justitiei.

Comentarii

comentariu

About the Author