Published On: mie, Apr 2nd, 2014

Doctorul care a bagat in mormant o braileanca este inca in libertate! Codul Penal ii permite chiar sa praseasca tara!

calin dobos netAcuzat ca in timpul operatiei de liposuctie ar fi perforat intestinul Irinei Ciuraru, doctorul neaga acest lucru, precizand de asemenea, ca nu isi negociaza credibilitatea cu nimeni, nici cu rudele femeii moarte.

“Planurile care sunt deasupra intestinului nu sunt perforate. O canula cum este cea de la liposuctie este folosita la suprafata si nu in profunzime. Deci nu o puteam intepa fara urme. Inciziile despre care s-a spus sunt la nivelul pielii, pe unde intra canula, nu in profunzime. Pacienta mi-a ascuns foarte multe date legate de sanatatea ei, care nu puteau fi observate la investigatiile pe care i-am cerut sa le faca. Nu as fi operat-o daca stiam ca a avut TBC sau o tumora de perete abdominal. Plus ca lua pastile care puteau duce la fisurarea intestinului. Fisura mica de 4 mm a devenit una de 5 cm dupa ce a fost deschisa de mai multe ori si operata in Spitalul de Urgenta”, declara Dobos la mijlocul anului trecut.

Rudele femeii decedate sustineau la acea vreme ca operatia facuta la clinica de chirurgie estetica ar fi trebuit sa fie una fara complicatii, dar ca medicul Calin Dobos, care a operat-o, s-ar fi grabit pentru ca avea mai multi pacienti.

 

Cazul Dobos bate pasul pe loc in asteptarea unei expertize medicale

 

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Galati au decis sa ia masura controlului judiciar fata de doctorul Calin Dobos, dar instanta a hotarat pe 4 martie ca nu se impune o asemenea masura, dispunand revocarea ei. Fata de doctorul Calin Dobos s-au luat in ultimele luni mai multe masuri preventive, incepand cu interdictia de a parasi tara, dupa ce Judecatoria Galati i-a respins solicitarea ce viza ridicarea acestei interdictii.

Aceeasi instanta hotarase recent sa ridice interdictia instituita de procurori in cazul doctorului Calin Dobos, dar Tribunalul a luat decizia de a inlocui interdictia de a parasi municipiul Galati cu obligatia de a nu parasi tara in cazul medicului suspectat de ucidere din culpa.

Ionel Gilca, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, a declarat ca medicul galatean a fost audiat si ca nu se sustrage anchetei.

Dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, in care este implicat doctorul Calin Dobos, bate pasul pe loc, cel putin pana la momentul in care va fi incheiata expertiza medicala in cazul uciderii din culpa a unei tinere din Braila, in urma unei operatii la clinica sa privata.

„Nu putem actiona decat dupa finalizarea expertizei medicale, care va stabili daca a existat culpa medicala sau nu”, a declarat Ionel Galca, prim procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati.

 

Suspectul poate pleca din tara cand doreste. Codul penal ii permite sa treaca granitele!

 

Conform noilor modificari aduse Codului de Procedura Penala, pe timpul cat se afla sub control judiciar, doctorul Calin Dobos era obligat sa se prezinte la Parchet sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de cate ori este chemat, sa informeze Parchetul cu privire la schimbarea locuintei, sa se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie si sa nu depaseasca granitele Romaniei, obligatii de care a scapat acum. Calin Dobos a sustinut constant ca avea dreptul sa opereze din 2010, chiar daca nu avea studiile de specialitate finalizate. Atat doctorul cercetat pentru ucidere din culpa, cat si medicii implicati in tratarea victimei dupa internarea in Spitalul de Urgenta se acuza reciproc de moartea femeii. Calin Dobos sustine ca nu i-ar fi perforat femeii intestinul si ca aceasta i-ar fi ascuns problemele sale medicale, respectiv ca ar fi suferit de TBC si ar fi avut o tumora de perete abdominal. Fratele victimei, Daniel Ciuraru, le acorda credit medicilor din Spitalul de Urgenta, sustinand ca acestia ar fi facut totul pentru a-i salva sora.

Comentarii

comentariu

About the Author