Published On: mie, Apr 23rd, 2014

DECLARATIE SOCANTA Subprefectul Brailei: “In cativa ani, jumatate din judet ar putea fi sub ape”

inundatiiIn cadrul Comisiei de Dialog Social, care a avut loc miercuri dimineata la Prefectura Braila, subprefectul Catalin Grosu a atras atentia asupra desecarilor care nu au loc, asa cum ar trebui in judetul nostru.

“Activitatea de desecare a avut foarte mult de suferit din cauza nefunctionarii statiilor de pompare – evacuare, lipsa personalului pentru exploatare, dar in special din cauza lipsei fondurilor pentru decolmatarea canalelor, in vederea asigurarii sectiunii de scurgere a apei. Toate aceste probleme se pot rezolva prin aprobarea si publicarea tarifului de imbunatatiri funciare, tarif prevazut in OUG 82/2011”, a declarat Vasile Turcitu, directorul filialei judetene a Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare.

Subprefectul a atras atentia asupra faptului ca in ultima perioada au aparut spatii noi in care se produce fenomenul de baltire, fapt ingrijorator pentru judetul nostru.

“Daca nu se iau masurile necesare exista posibilitatea ca in cativa ani sa ne trezim cu jumatate de judet sub ape. Trebuie sa gasim o solutie, impreuna cu agricultorii din judet, pentru ca situatia desecarilor este una foarte serioasa”, a atras atentia subprefectul.

La momentul actual, din 236 de statii de pompare existente la nivelul judetului Braila, doar 130 sunt functionale.

Comentarii

comentariu

About the Author