Published On: lun, Apr 14th, 2014

De “Inviere”, infractiunile ies la lumina! Vezi aici la ce poti sa te astepti!

inviereDe la talharii sau furturi din locuinte pana la incidente produse chiar in lacasele de cult, infractorii stiu ca “Invierea” este sarbatoare de la care pot avea un profit.

Fortele de ordine vor fi antrenate in jurul bisericilor, unde crestinii vor merge sa ia lumina, iar hotii de buzunare abia asteapta un moment de neatentie. Nici locuintele nu vor fi in siguranta, atata timp cat infractorii stiu ca intreaga familie este la biserica.

Peste 1.000 de infractiuni de evaziune fiscala, peste 3.300 de alte genuri de infractiuni, aproape 140.000 de sanctiuni contraventionale si bunuri confiscate sau indisponibilizate, in valoare de peste 12.300.000 de lei. Acesta este bilantul actiunilor declansate pe 1 aprilie de Politia Romana. Scopul actiunilor a fost combaterea faptelor antisociale premergator Sarbatorilor de Pasti.

Cu toate astea, organele de ordine se asteapta, ca in fiecare an sa existe si incidente neprevazute.

Printre incidentele care masoara o preponderenta in Noaptea Invierii sunt incendiile. Lucratorii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au avut de furca cu incendii care au pornit de la lumanari care au fost uitate aprinse. Mai mult, oamenii sunt sfatuiti inainte de slujba sa aiba grija de lumanari astfel incat sa nu puna in pericol viata altor persoane. In braila au fost inregistrate cazuri in care, intr-o clipa de neatentie oamenii si-au dat foc cu propriile lumanari, sau au fost la un pas sa arda de vii din cauza neatentiei.

O alta problema cu care se confrunta Politistii Serviciului Rutir consta in faptul ca multi conducatori auto se urca la volan dupa ce au consumat cantitati insemnate de alcool, ajungand sa produca accidente cu urmari grave.

Daca vremea va tine cu ei si in acest an, brailenii vor iesi cu miile din casa, in Noaptea Invierii, pentru a participa la Sfanta Slujba si pentru a lua lumina si pasca.

 

Comentarii

comentariu

About the Author