Published On: vin, Apr 25th, 2014

Cladiri si terenuri scoase la vanzare de GDF Suez la Braila

GDF-SUEZ-Energy-RomaniaCompania GDF Suez Energy Romania oraganizeaza o licitatie pentru vanzarea a 34 de terenuri si imobile din toata tara si asteapta oferte de la investitori interesati pana pe 7 mai. In Braila, distribuitorul de gaze scoate la vanzare 10 terenuri, unele cu dependinte, care au fost folosite, in trecut, ca spatii pentru instalatii de reglare a gazelor.

In marea majoritate a cazurilor, compania vrea sa scape de sucursale care nu-si mai justifica existenta si de terenuri aferente unor statii de reglare gaze dezafectate.

Printre casieriile si sediile administrative ce vor fi vandute sunt cele din Covasna, Targu Secuiesc, Comuna Potcoava, Azuga, Predeal, Busteni, Urlati, Olanesti Bai, Babeni, Fieni sau Gaesti. Locuitorii din aceste localitati au la dispozitie varianta online de plata a gazelor.

In Galati, sunt scoase la vanzare doua astfel de terenuri, iar in Tecuci trei.

Vanzarea de active considerate nefunctionale a inceput cu mai mult timp in urma, odata cu restructurarea activitatii companiei. Astfel, unele sucursale nu-si mai justifica existenta, fiind in localitati cu putini clienti, iar solutiile tehnice noi au facut ca instalatii vechi, odata cu terenul aferent lor, sa nu mai aiba scop. In aceste conditii, compania doreste sa le valorifice.

GDF Suez Energy Romania este furnizorul de gaze pentru jumatatea sudica a tarii. Distributia din regiune este asigurata de Distrigaz Sud Retele, de asemenea, in proprietatea francezilor de la GDF Suez.

Francezii au cumparat, in 2005, Distrigaz Sud, atat partea de furnizare gaze, cat si cea de distributie, pentru 300 de milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-