Published On: Soare, Apr 6th, 2014

Caminele de batrani si azilele ar putea deveni istorie! Ministrul Muncii propune sa ne ingrijim batranii acasa!

Batrana din satul TarlisuaDaca pana in prezent ne faceam griji in ceea ce priveste preturile ridicate pe care le au azilele de bratani, acum am putea fi recompensati ca sa avem grija de bunicii nostri. Ministru Muncii, Rovana Plumb a declarat in cadrul unei emisiuni televizate, faptul ca in multe tari din Uniunea Europeana, familiile care isi ingrijesc batranii la domiciliu, primesc lunar un ajutor social, care poate ajunge si pana la un salariu minim pe economie.

"Vorbim despre linii de ingrijire a persoanelor varstnice, care ar trebui sa se axeze mai mult pe ingrijire la domiciliu. Viziunea mea este sa mergem mai mult pe ingrijre la domiciliu. Sunt o serie de programe, pe care le-am gasit prin fonduri europene, de sprijinire a tututror intreprinzatorilor, ca sa putem sa finantam acesti angajatori", a mai spus Rovana Plumb.

In acelasi context, ministrul Muncii a spus ca persoanele care ingrijesc rude varstnice trebuie sa primeasca sprijin financiar, la fel cum se intampla in cazul celor care iau in ingrijire copii.

Comentarii

comentariu

About the Author