Published On: mie, Apr 16th, 2014

Brailenii care intampina moartea! Vezi aici cine si-a ridicat monumentul in viata!

viata5viata6Fie ca ne dorim sau nu, toti ne confruntam la finalul vietii cu una din cele mai importante probleme. Locul unde alegem ca trupul lipsit de viata sa fie depozitat pentru vesnicie. Unii braileni nu se gandesc la astfel de lucruri, cei mai optimisti lasa povara pe umerii urmasilor, insa sunt si persoane ca isi construiesc adevarate monumente, inca de la varste fragede.

Desi, in mod oficial in Cimitirul Sf. Constantin nu mai sunt parcele libere, langa mormantul fostului primar Anton Lungu este o suprafata de peste 100 mp neocupata. Majoritatea numelor care au aici locurile de veci sunt persoane publice in Braila, semn ca si dupa moarte VIP-urile stau laolalta.

Printre persoanele publice care si-au construit adevarate monumente la capataiul locului care il vor ocupa la trecerea in nefiinta se numara Gicu Dragan, fost director al DSVSA Braila, familia Bosoanca sau familia colonelului Dumitru Nicu.

Toate aceste morminte sunt amplasate in spatele locului de veci unde se odihneste fostul primar al Brailei, Anton Lungu, semn ca aceatsa zona a Cimitirului Sf. Constantin este una ravnita de personalitatile publice locale.

viata1Tot aici a fost inmormantata si Monica Mircea, tanara de numai 27 de ani, al carei nume a devenit sinonim cu succesul in advertising-ul romanesc.

1Printre morminte se observa adesea adevarate monumente ale grecilor care au locuit in Braila. Cu o frumusete rar intalnita si o arhitectura exceptionala, monumentele care imbina perfect fastul cu bunul gust au fost lasate in paragina. Pentru ca mostenitorii s-au stins din viata la randul lor, singurii care mai fac curat sunt ingrijitorii cimitirului, insa nici acestia nu isi dau silinta pentru pastrarea acestor capodopere.

De cealalta parte sunt insa mormintele pline de opulenta si disgratioase, care se impun parca in fata crucilor simple, din lemn. Un exemplu in aces sens este locul de veci al familiei Gheorghe. Inconjurat de flori artificiale albastre, cu un cavou din marmura neagra si un caine din ceramica care parca pazeste trupul neinsufletit al Amaliei Gheorghe.

2Putini stiu ca, la Braila, se afla mormantul unui fost sef de stat, ce-i drept, contestat de Istorie, dar uitat si de potentatii zilelor noastre. Rapus de boala la varsta de 47 de ani, printul Nicolae Conachi Vogoridi, regent al Moldovei intre 1857-1858, este inmormantat la „Sf. Constantin". Grec din Fanar, Vogoridi a fost ministru de Finante, apoi caimacam, adica loctiitor de domn. A fost casatorit cu Ecaterina, fiica marelui logofat Conachi si sora scriitorului Costache Negri.

 

Comentarii

comentariu

About the Author