Published On: vin, Apr 11th, 2014

Braileni, VA VINE SA CREDETI? Peste 3.000 de infractori in libertate. EXCLUSIV: Harta infractionalitatii

Share This
Tags

Harta infractionalitatiiInfobraila va prezinta in excluivitate harta celor mai periculoase cartiere din Braila, in ceea ce priveste infractionalitatea.

Pe primele pozitii, la categoria furturi si talharii, se afla cartierele Brailita, Pisc, Nedelcu Chercea si Lacu Dulce.

“Este cazul infractiunilor sesizate de furt din locuinte, in cartierele Brailita, Pisc, Nedelcu Chercea si Lacu- Dulce, hotii sustragand, in special, obiecte metalice, din curti sau anexe gospodaresti, ori bunuri electronice si electrocasnice, bijuterii si bani, din locuintele lasate neasigurate”, a declarat pentru Infobraila inspector principal de politie Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Majoritatea infractiunilor din aceste zone s-au produs pe timp de noapte, fapt care dovedeste ca talharii si hotii actioneaza premeditat, mai ales atunci cand victimele nu sunt la domiciliu, sau cand cunosc faptul ca unele persoane locuiesc singure.

Furturile din magazine, societati comerciale si supermarketuri au cunoscut o concentrare in ultima perioada, fapt care i-a determinat pe majoritatea patronilor sa apeleze la servicii de paza private.

“Se observa si o concentrare a furturilor din societati comerciale, in locurile in care sunt amplasate supermarket-uri, fiind sesizate infractiuni de furt de pe rafturile societatilor comerciale, anul trecut fiind inregistrate 197 de asemenea infractiuni, fata de 99 in anul 2012. In cazul furturilor prin efractie din societatile comerciale din municipiu se constata o scadere a acestora cu 10,17%, fata de aceeasi perioada a anului anterior”, a precizat Sogor.

Autoturisme pradate si talhari la tot pasul

Daca nu mai reusesc sa patrunda cu usurinta in autoturism, hotii se multumesc sa dezmembreze si sa sustraga tot ce gasesc la exterior. De cele mai multe ori acestia sunt prinsi cand incerca sa vanda piesele in piete sau in obor.

De la hotii din mijloacele de transport, pana la cei care ataca fara frica, in plina zi, politistii sunt in continuare asaltati de solicitarile brailenilor.

crima-albina_43.200 de cazuri inregistrate cu autori necunoscuti

De la inceputul anului 2013 si pana in prezent, in evidentele Inspetoratului de Politie al judetului Braila sunt inregistrate 3.200 de cazuri cu autori necunoscuti, printre care si criminalul Petriei Cretu.

“Mentionam ca in anul 2013 au fost inregistrate in evidentele institutiei noastre 3.200 de infractiuni cu autori necunoscuti. De asemenea, in aceeasi perioada, au fost inregistrate 98 de infractiuni la viata sexuala constand in: viol, raport sexual cu un minor, coruptie sexuala si incest”, a mai adaugat Jenel Sogor.

Comentarii

comentariu

About the Author