Published On: lun, Apr 14th, 2014

BLESTEMUL continua! Inca o victima la bariera ferata din Lacu Dulce! 16 oameni au murit aici!

25_sinucidere_11_ba03a6c778In aceeasi perioada a anului trecut, doua persoane si-au incheiat socotelile cu viata aruncandu-se in fata trenului, in locul care este considerat si astazi blestemat. In doi ani 16 sinucideri s-au produs in aceasta zona.

Locuitorii cartierului Lacu Dulce sunt disperati. Blestemul parca ii urmareste, iar in fiecare an, bariera face o noua victima.

In aprilie 2013 un brailean in varsta de 51 de ani s-a aruncat in fata trenului sub ochii speriati ai trecatorilor. O luma mai traziu, alt barbat de 55 de ani a asteptat trenul pentru a-si pune capat zilelor.

Dupa aceste evenimente produse intr-un scurt timp, municipalitatea a avut intentia de a monta aparate audio, astfel incat politistii locali care monitorizeaza bariera prin intermediul camerelor de supraveghere sa-i poata atentiona pe trecatori si poate sa-i razgandeasca de la comiterea sinuciderilor. Aceste masuri au fost uitate insa, si nici la momentul actual nu s-au pus in practica strategii de prevenire a suicidului in aceasta zona.

Oamenii sunt de parere ca ceea ce se intampla este din cauza saraciei: “Acest lucru nu este o noutate la noi in cartier. In ultimul an au avut loc multe sinucideri. Dar nu este din cauza locului, cum am auzit ca se zice ca e blestemat, ci din cauza saraciei. Un om daca vrea sa se sinucida, poate sa o faca oriunde. De exemplu, aici peste drum este o scoala. Strada din fata ei este plina de apa, iar copii nu au pe unde sa treaca si trebuie sa mearga pe sosea. Noi am facut ce am putut, am turnat balastru de cateva ori, dar degeaba. Din fericire evenimente neplacute cu copii nu s-au intamplat”, declara la acea vreme vanzatoarea unui magazin alimentar.

 

Pasajul subteran ar putea rupe blestemul din Lacu Dulce!

 

Planul de dezvoltare al municipiului 2014 – 2020 perevede construirea unui pasaj subteran care sa traverseze blestemata bariera din Lacu Dulce. Autoritatile doresc astfel sa previna incidentele si cazurile de suicid care au umbrit intregul cartier.

Primarul Aurel Simionescu a declarat ca are de gand sa finalizeze proiectul pana in anul 2014, pentru ca acesta sa poata intra pe partea de finantare europeana alocata perioadei 2014-2020. Se urmareste dezvoltarea zonei cartierului Lacu Dulce din Braila. Potrivit statisticilor, in aceasta zona locuiesc circa 6.000 de personae, iar realizarea unui pasaj de trecere fie subteran, fie suprateran ar fi foarte bine venit deoarece, dupa cum a explicat si Simionescu, oamenii nu ar mai trebui sa astepte la bariera.

Contactat telefonic edilul a marturisit ca municipalitatea asteapta deschiderea axelor prioritare care sa permita crearea pasajului.

“ Sigur ca este o problema in ceea ce priveste cazurile de suicid din aceasta zona, insa pasajul va fi destinat in special autoturismelor, pentru fluidizarea traficului. Proiectul face parte dintr-un program amplu de mobilitate urbana. Asta nu inseamna ca ii putem opri in vre-un fel pe cei care au astfel de ganduri”, a declarat Simionescu.

 

Un brailean de 60 ani s-a aruncat astazi in fata Sagetii Albastre

 

Astazi, in jurul orei 10.30, un brailean de 60 ani si-a pus capat zilelor, aruncandu-se in fata trenului. Barbatul si-a incheiat socotelile cu viata la bariera de tren din cartierul Lacu Dulce. Trenul de calatori de pe ruta Bucuresti-Galati l-a izbit din plin pe barbatul care s-a aruncat in fata mijlocului de transport.

"Un barbat de 60 ani, din municipiul Braila s-a sinucis aruncandu-se inaintea trenului de calatori care facea ruta Bucuresti-Galati. Circulatia a fost intrerupta timp de 30 minute si in acest moment o echipa de la Transporturi face cercetari la fata locului. In cauza s-a intocmit dosar penal", ne-a declarat insp. pr. Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Deocamdata nu se cunosc motivele pentru ca braileanul s-a sinucis. 

Comentarii

comentariu

About the Author