Published On: joi, Apr 17th, 2014

Bariera BLESTEMATA va fi supravegheata de o patrula de Politie!

bariera lacu dulceIn lume, bolile mintale, in frunte cu depresia, reprezinta principala cauza de suicid si, cum sexul frumos este mai predispus acestor afectiuni, ar fi de asteptat ca femeile sa fie campioane la suicid. Si totusi, in tarile dezvoltate, cele mai multe sinucideri se inregistreaza in randul barbatilor.

Explicatia psihologilor: desi sunt mai predispuse depresiei femeile sunt si mai dispuse sa vorbeasca despre ceea ce simt si sa ceara ajutor de specialitate care, chiar daca nu vindeca depresia complet, cel putin o diminueaza.

In Braila, in doi ani au avut loc 16 sinucideri intr-un singur loc. Bariera ferata din Lacu Dulce, considerata blestemata de braileni, ii artage parca pe sinucigasi. Municipalitatea se vede in postura de a lua masuri urgente, astfel incat brailenii sa nu mai fie atrasi de acest loc.

“Am avut o astfel de discutie, chiar si ieri am discutat despre acest lucru, pentru ca eu sunt de principiul ca nu trebuie sa inlaturam nicio idee, oricat ar fi ea de traznita, poate ca dintr-o discutie dinasta iese altceva. Am avut discutia inclusiv pe formatul acesta de sonorizare insa nu putem sa-i oprim. Gard daca construim, nu putem sa-l facem pe toata lungimea liniei de tren. A mai fost o discutie ca ar trebui sa mearga locomotivele mai incet, dar oricum ar fi, daca te loveste locomotiva, oricat de incet ar fi, nu ramane nimic. Iar de franat nu putem discuta, pentru ca ele au o inertie a lor. Nu pot sa franeze intr-o distanta mai mica de 100 de metrii. O sa incercam sa punem un tip de patrula in zona respectiva, dar ei nu or sa recunoasca de ce stau acolo, si intram in partea cealalta ca sunt liberi sa stea oriunde pe domeniul public”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Edilul a marturisit ca aceasta locatie a devenit un trend in randul celor care vor sa-si incheie socotelile cu viata. Psihologii mentioneaza ca astfel de precedente nu fac decat sa atraga tot mai multi sinucigasi in aceasta zona.

“Teama mea este alta, ca nu numai la Braila am vazut asta ci si in occident. Sunt aceste locuri ale sinucigasilor care se pare ca ii atrag pe cei care intentioneaza sa comita astfel de fapte. Nu as vrea ca acest loc sa devina o atractie pentru ei si vom vedea cum facem ca in urmatoarea perioada sa pazim cumva bariera, astfel incat persoanele care stau si asteapta mai mult si devin suspecte, pentru ca nu ai de ce sa stai acolo, nu ai ce sa astepti decat trenul”, a adaugat edilul.

 

Cum si de ce se sinucid oamenii

 

Pentru unii act de onoare, pentru altii urmare a unei boli psihice sau decizie luata din impulsivitate, sinuciderea este una din principalele cauze ale mortii in randul tinerilor.

In anii 50 recurgeau la suicid doar 10 oameni din 100.000 la nivel mondial, iar majoritatea erau barbati in varsta. La mijlocul anilor ’90, din 100.000 de persoane 18 se hotarau sa moara, majoritatea fiind adulti tineri.

In prezent, OMS estimeaza ca la fiecare 40 de secunde, undeva in lume, se sinucide un om. Astfel, suicidul este intre primele trei cele mai importante cauze ale mortii la persoanele intre 15 si 44 de ani.

Romania se situeaza undeva la mijloc, in 2007 avand loc 11,3 sinucideri la 100.000 de locuitori, cele mai multe in randul femeilor. In 2009, conform datelor oferite de autoritati, s-au sinucis 2953 de romani, adica opt pe zi. Judetul cu cele mai multe cazuri a fost Constanta, urmat indeaproape de Bucuresti. In prezent se pare ca numarul sinuciderilor este in crestere, dupa ce in 2008 scazuse putin.

Comentarii

comentariu

About the Author