Published On: mie, Apr 30th, 2014

Atentie! Brailenii sunt cei mai mari restantieri la banci

credite_banciBrailenii s-au afundat in datorii prin creditele facute la banci, fapt dovedit si de Banca Nationala a Romaniei.

Cel mai recent studiu arata ca locuitorii braileni nu si-au achitat la timp creditele, pana la sfarsitul lunii martie fiind inregistrata o datorie de 463,3 milioane lei.

Judetul Braila este afectat de restrucurarea companiilor, de cresterea somerilor si de salariile mici. Restantele au crescut cu 30%, propulsand judetul in topul celor mai mari restantieri, in timp ce in alte orase restantele s-au majorat in primele luni cu doar 2 %.

Avand o economie slaba, indicatorii economici si sociali s-au inrautatit. In anul 2013 s-a produs un numar mare de concedieri la combinatul Laminorul, aproximativ1500 de oameni  au fost lasati pe drumuri fiind in imposibilitatea de a se reangaja.

Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca prezinta o rata a somajului de aproximativ 7,37% in luna martie, de la 6,9 % in luna decembrie, 2013. Majoritatea tinerilor braileni aleg sa isi caute un loc de munca in orase mai mari, sau de cele mai multe ori inafara granitelor.

Judetul Braila ocupa locul doi cu restantele la banci, primul fiind Salaj. Pe al treilea loc se afla Valcea, din cauza privatizarii combinatului Oltchim cu un numar de 969 de concedieri.

La categoria celor mai buni platnici sunt cei din judetele Gorj, Dambovita si Dolj, cu o datorie de 10% din credite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-