Published On: lun, Apr 28th, 2014

Alegeri la Comitetul Olimpic si Sportiv cu “baietii” de la DGIPI

sediul-cosrIn cadrul Adunarii Generale anuale a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, care a avut loc in 15 aprilie la Arcul de Triumf, presedintele Octavian Morariu, cel care s-a aflat la conducere timp de 10 ani, si-a anuntat retragerea.

Initial pentru postul vacant si-au anuntat candidaturile Alin Petrache, deputat PSD si presedintele Federatiei Romane de Rugby si fostul tenismen, Dinu Pescariu. Astazi, se angreneaza in lupta si antrenorul lotului olimpic de gimnastica al Romaniei, Octavian Belu dar si Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj.

​Ministrul de Interne si sef al UNPR, Gabriel Oprea, ar fi trimis la Elisabeta Lipa agenti ai serviciului intern de informatii al Internelor pentru a o intimida pe fosta multipla campioana olimpica si pentru a o determina sa nu mai candideze la sefia Comitetului Olimpic Roman, scrie Catalin Tolontan pe blogul personal.

"Gabriel Oprea i-a transmis zilele trecute Elisabetei Lipa sa se gandeasca daca e bine sa candideze pentru functia de presedinte la COSR. Oprea nu are sferturi de ton si nici nuante, asa ca era clar mesajul. Omul e bun la ipotenuze, nu-si pierde vremea pe catete.

Luata ca din oala, Lipa n-a spus mare lucru. Ministrului de Interne i s-a parut probabil insuficient si, la cateva zile, doi ofiteri de la servicul special de informatii al MI au ciocanit la usa biroului lui Lipa. Cand au intrat baietii de la DGIPI, presedinta lui Dinamo era confuza in privinta participarii la alegeri. Cand au iesit, era convinsa sa candideze!

“Atat de tare a enervat-o genul asta de interventie incat a decis pe loc sa intre in cursa. Ne-a zis ca n-a vazut asa ceva nici inainte de 1989”, povestesc apropiatii lui Lipa".

Din cate se pare, vicepresedintele COSR pleaca cu prima sansa la castigarea alegerilor. Acesta a precizat intr-un comunicat de presa faptul ca in cazul in care va fi ales va renunta la functia de deputat.

"De cinci ani conduc FR Rugby, aici am reusit sa arat modelul de management sportiv in care cred, acesta fiind locul in care am demonstrat cu fapte si cu rezultate lucrurile bune pe care le pot face pentru sportul românesc. Sunt tânar, am energia, dar si pregatirea si experienţa necesare pentru a conduce COSR. Eu nu vin intr-un loc in care trebuie sa invaţ meseria de la zero. Vin cu un proiect realizabil din primul minut, care continua lucrurile bune facute pâna acum. Știu ca putem relansa sportul românesc daca muncim cu energie si mai ales cu inteligenţa. Am practicat un sport de echipa si am invaţat sa lucrez in echipa. Doar asa am reusit sa adun laolalta sportivi, antrenori si specialisti, decidenţi ai administraţiei publice centrale si locale, parteneri internaţionali, sponsori si oameni obisnuiţi. Desi sunt deputat ales in Parlamentul României, in cazul in care voi primi increderea pentru a conduce COSR imi voi prezenta demisia din poziţia de deputat. Nu inainte de a depune spre dezbatere Legea Sportului, un proiect esenţial pentru dezvoltarea sportului de masa si a sportului de performanţa. Sunt convins ca echipa pe care o las la FRR poate duce mai departe proiectele incepute impreuna", a declarat Alin Petrache, potrivit unui comunicat al FR Rugby. 

Totodata, Catalin Tolontan povesteste pe blogul personal si de "piedica" pusa lui Octavian Belu in a-si depune dosarul. "La fel a zbarcit-o si actuala conducere a COSR, care face tot dinadinsul sa-i asigure pozitie de favorit lui Alin Petrache, spre iritarea celuilalt candidat puternic, Octavian Belu. Un singur exemplu: Mariana Bitang poate aplica la scenarii politiste dupa ce s-a chinuit o saptamana sa afle ce documente sunt necesare pentru dosarul de candidat al lui Belu. Aceste alegeri s-au derulat in viteza unei licitatii cu dedicatie. Poate ca sunt si exagerari electorale, poate ca Lipa si Belu se autovictimizeaza ca sa atraga simpatia electorilor, poate ca a fost un mesaj indirect, dar e limpede ca jocurile se fac in favoarea lui Alin Petrache. Și e cea mai proasta tactica posibila! Tinarul fost presedinte al FR Rugby are propriile reusite si interventiile oculte nu fac decit sa-l dezavantajeze", scrie Tolontan pe blog.

Alegerile ar urma sa aiba loc pe 29 mai, iar pana marti, 29 aprilie, se mai pot depune candidaturile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-