Published On: Soare, Apr 6th, 2014

A inceput ‘‘vanatoarea’’ de braconieri! Vezi aici cate kg de peste au confiscat politistii

Fire intinse la pescuit pe raul SiretPolitia Romana a actionat la nivel national pentru prevenirea braconajului piscicol. Astfel, in perioada 28 martie- 3 aprilie, sub coordonarea de specialitate a Directiei de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, 53 de politisti braileni din cadrul structurilor de ordine publica, politiei transporturi, politiei rutiere si de la politia de frontiera au desfasurat peste 30 de actiuni punctuale. La activitati au participat si specialisti din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si din cadrul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Aproape 80 de contraventii au fost constatate si 40 kg de peste, 9 plase de pescuit si o ambarcatiune au fost ridicate in vederea confiscarii de politisti in timpul unor actiuni desfasurate pe parcursul a sapte zile.

‘‘Fortele participante au actionat pe linia provenientei, prelucrarii, depozitarii si valorificarii pestelui, produselor si subproduselor din peste, precum si pe linia legalitatii transportului acestora. Echipele de control au legitimat 146 de persoane, au verificat 63 de ambarcatiuni si 40 de autoturisme, 21 de societati comerciale si 3 amenajari piscicole si asociatii de profil. De asemenea, au fost ridicate, in vederea confiscarii, 40 kg de peste si 9 plase monofilament, in lungime de peste 480 metri’’, a precizat inspector de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Politistii au mai indisponibilizat o ambarcatiune, un motor de ambarcatiune si o alta ustensila folosita pentru pescuit.

In data de 3 aprilie, au fost depistati pe fluviul Dunarea, D. Nita in varsta de 54 de ani si D. Ionel de 30 de ani, ambii din comuna Berteștii de Jos care, aflandu-se in barca, pescuiau cu o setca monofilament, fara a fi autorizați in acest sens.

In urma masurarii plasei, aceasta avea lungimea de 100 metri si latimea de 6 metri.

Plasa monofilament si pestele pescuit au fost ridicate in vederea confiscarii, in cauza fiind intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de deținere și folosire, fara autorizatie, de unelte de pescuit tip monofilament.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-