Published On: vin, Apr 25th, 2014

8 bovine, POZITIVE la TBC! Autoritatile fac controale amanuntite

bovine, vaciIn urma unor controale tematie, Inspectia Zootehnica de Stat a descoperit in localitatea Coltea 8 capete de bovine care au raspuns pozitiv la TBC. Controalele au avut loc in primele trei luni ale anului 2014 si au vizat lichidarea focarelor de boli transmisibile ale animalelor.

“In urma tuturor actiunilor intreprinse au fost intocmite note de inspectie sau control care au fost inregistrate si transmise la ANARZ Bucuresti. Focarele de boli au fost eliminate”, a declarat Dorinel Usta, coordonatorul Oficiului pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Braila.

Peste 60 de actiuni de control au avut loc in primele trei luni ale anului la bovine, taurine, cabaline, si albine.

 

Situatia zootehnica din judetul Braila

 

La data de 31 martie 2014, in Braila au fost inregistrate 24.406 capete de cabaline, iar in urma controalelor au fost sacrificati 85 de cai.

Efectivul de matca la suine la inceputul anului a fost de 14.539 capete. La sfasitul primului trimestru numarul de purcei vii a ajuns la 87.569 capete.

In ceea ce priveste ovinele si caprinele la momentul actual sunt inregistrate 164.722 capete si respectiv 24.441 capete, reprezentand un procent mai mare de 100% fata de inceputul anului in curs.

Comentarii

comentariu

About the Author