Published On: joi, Apr 17th, 2014

23 de cazuri de sifilis si 13 de HIV la Braila! Sexul ocazional face ravagii printre tineri!

bolile-cu-transmitere-sexuala-protectie-prezervativeCampaniile de protejare in timpul unui contact sexual par sa nu aiba efect asupra tinerilor entuziasti. Din graba si de cele mai multe ori din inconstineta, tinerii uita se se protejeze. Statisticile bolilor cu transmitere sexuala confirma faptul ca tinerii sunt neglijenti si inconstienti atunci cand se angajeaza in rapoarte sexuale neprotejate.

Rezultate ingrijoratoare din urma unei campanii de consultatii gratuite in randul femeilor din mai multe judete din tara a scos la iveala faptul ca Iasiul s-a situat pe primul loc in privinta numarului mare de femei, cu varste cuprinse intre 18 si peste 45 de ani, infectate cu diferite boli cu transmitere sexuala.

Numarul femeilor diagnosticate cu infectii vaginale ramane in continuare mare, in ciuda campaniilor in care se investesc foarte multi bani, pentru a constientiza persoanele care intretin raporturi sexuale, asupra riscurilor la care se expun. Si la Braila aceste cazuri nu pot trece neobservate.

"Anul trecut, in judetul Braila au fost depistate si validate urmatoarele cazuri noi de infectii cu transmitere sexuala : 23 de cazuri de lues, sifilis, 7 de gonoree, 9 de tricomonas vaginalis si 13 de infectie cu HIV", ne-a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtator de cuvant al DSP Braila.

Toate cazurile mentionate au intrat in tratament de specialitate prin reteaua de Dermatovenerologie si respectiv Boli Infectioase.

Vaginitele sunt infectii vaginale asociate cu un agent patogen strain si se impart in: vaginite micotice, bacteriene, mixte si infectii cu transmitere sexuala. Medicii de specialitate au precizat ca infectiile vaginale lasate netratate sau automedicatia cresc vulnerabilitatea la infectii si cervicita, boala care include toate inflamatiile colului uterin si pot duce la infertilitate, fiind insotite de un disconfort zilnic, persistent.

In ultimul deceniu, infectia cu HIV, cea mai periculoasa infectie, alaturi de sifilis, a provocat epidemii fara precedent.

Exprimarile clinice ale bolilor cu transmitere sexuala apar mai ales in regiunea genitala, dar pot fi evidente si in cavitatea bucala, pe tegument sau la nivelul ochilor – conjunctival.

In zona genitala, simptomele se manifesta prin secretii neobisnuite, dureri in zona pelviana, arsuri, prurit, senzatie de iritatie, dureri in timpul actului sexual, dispareunie, sau la urinare, disurie. Prezenta tuturor acestor simptome nu este obligatorie – unele dintre ele disparand de la sine, desi infectia ramane in organism pana la tratare sau cronicizare.

Primul pas in tratarea bolilor cu transmitere sexuala este consultul medical si diagnosticarea corecta. Nu este recomandat tratamenulul empiric sau ca urmare a consultarii altor surse de informare neoficiale de multe ori incorecte. Medicul poate fi unul de familie in prima faza ce va va trimite la un specialist in boli dermato – venerice, care va face analize si va aplica tratamentul corespunzator.

Comentarii

comentariu

About the Author