Published On: mie, Apr 16th, 2014

23.000 de braileni risca sa ramana fara apa in case. ANUNTUL SOC a fost facut in Consiliul Local. VEZI AICI despre ce este vorba!

Share This
Tags

clmIn cadrul sedintei Consiliului Local Municipal de miercuri, consilierii locali si-au dat avizul pentru Regulamentul privind contorizarea la limita proprietatii pentru furnizarea de apa si canalizare, propus de catre CUP Dunarea. Regulamentul mai trebuie avizat de catre cele trei consilii orasenesti (Ianca, Faurei si Insuratei) si de catre cele 40 de consilii ale UAT-urilor, iar apoi, pentru a-si produce efectele, sa fie aprobat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Dunarea" Braila.

Sedinta CLM nu a fost lipsita de comentarii din partea consilierilor, cu privire la avizare. Ionel Alexandru, consilier local PNG, a precizat ca in regulament exista "mari deficiente", dand exemplu faptul ca locatarii nu ar mai trebui sa plateasca intretinerea tot prin asociatiile de proprietari, ci in mod individual. 

Primarul Aurel Simionescu i-a raspuns lui Alexandru, afirmand ca pentru a putea suporta imbunatatiri, regulamentul intai trebuie avizat. 

Si consilierul local democrat-liberal, Simona Draghincescu, a abordat acest subiect, fiind de asemenea un sustinator declarat al avizarii regulamentului, chiar din perioada in care acesta se afla in dezbatere publica. Draghincescu a anuntat faptul ca asociatiile de proprietari din Braila au datorii de aproximativ 4 milioane de euro catre Compania de Utilitati Publice "Dunarea", mai precis 17.263.340 lei. Din aceasta suma, penalitatile ar insuma peste 2 milioane de lei.

Consilierul PDL a mai mentionat ca in acest moment, in municipiul Braila, exista un numar de 251 de asociatii de proprietari care au datorii la CUP "Dunarea" intre 15.000 de lei si 30.000 de lei, astfel riscand sa li se opreasca furnizarea apei. Astfel, 23.000 de proprietari pot ramane oricand fara apa in case.

"Domnul Chirita (n.r. directorul CUP "Dunarea") si viceprimarul Danaila au in analiza esalonarea pe o perioada mai lunga de timp a datoriilor. Nu putem tine presiune pe brailenii care platesc din cauza rauplatnicilor", a raspuns Aurel Simionescu.

O alta nemultumire a consilierului local PNG, Ionel Alexandru, a fost referitoare la faptul ca in regulament se pastreaza plata de catre braileni a apei pluviale: "Nu este normal acest lucru. Brailenii trebuie exonerati de plata acestei ape primite de la Dumnezeu".

Comentarii

comentariu

About the Author