Published On: joi, Apr 24th, 2014

20 de milioane de lei pentru tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut

fundatia-romana-a-inimii-la-fiecare-jumatate-de-ora-un-roman-face-infarct-miocardic-acut-7364511Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca 15 spitale cu unitati de tratament al urgentelor cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispozitie 20 milioane de lei pentru achizitii de medicamente si materiale sanitare.

“Am deblocat deja o suma importanta, 157,8 milioane de lei, pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile de Anestezie – Terapie Intensiva (ATI) din 79 de spitale care au astfel de sectii. Alte 20 de milioane s-au alocat spitalelor care au nevoie de medicamente si materiale pentru bolnavii diagnosticati cu infarct miocardic acut, internati in sectiile de terapie intensiva”, a spus ministrul Sanatatii.

Cele 20 de milioane de lei vor fi alocate pentru tratamentul pacientilor critici cu infarct miocardic acut din 15 unitati sanitare.

“Acest program, ca si cel pentru ATI, erau inca de la inceputul anului aprobate de comisiile de specialitate, existand si prevederea bugetara necesara, dar nu au fost demarate. Acum, pacientii diagnosticati cu infarct miocardic acut vor avea la dispozitie materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor in centrele de specialitate”, a subliniat ministrul Sanatatii.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate asigura pana in prezent sumele necesare pentru tratarea urgentelor.

Ministrul a precizat ca cele doua actiuni prioritare, pentru unitati sanitare care deruleaza AP-IMA si ATI, fac parte dintr-un program mai amplu al Ministerului Sanatatii, prin care institutia doreste realizarea unui obiectiv strategic pentru sanatatea pacientilor din Romania: un Sistem National Integrat de management al marilor urgente, pre si intra-spitalicesc.

In cadrul acestei strategii vor fi realizate actiuni similare pentru pacientii cu trauma si accident vascular cerebral, dar si pentru cei cu risc de moarte subita.

Comentarii

comentariu

About the Author