Published On: lun, Apr 28th, 2014

18.000 de porumbei s-au aliniat la start in prima competitie sportiva din acest an

porumbeiAsociatiile columbofile din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu membre ale Federatiei Crescatorilor de Porumbei din Romania au ajuns in cursul noptii de 26 aprilie la Ianca si au aliniat 8 mijloace de transport pline cu porumbei voiajori pe locul de lansare. Avand in vedere numarul impresionant de porumbei acestia au fost insotiti de Liviu Parvulescu, Presedintele Asociatiei Bucuresti, dar si de alti 6 delegati.

Dimineata devreme, Presedintele Asociatiei Columbofile Danubius Braila a verificat sigilile de la masini si a stampilat documentele de concurs. Temperatura era rece si cerul acoperit. In jurul orei 7.40, odata cu primele raze ale soarelui s-a dat startul competitiei si porumbeii au fost eliberati. Rapid s-au format cateva stoluri care au plecat direct catre Bucuresti, fara a mai se roti in jurul locului de lansare.

porumbei1Desi porumbeii sunt pasari de stol, pe traseu in functie de conditia fizica, de starea de sanatate, motivare sau atasamentul fata de crescatorie cei mai buni porumbei trec in fruntea stolului si apoi se indreapta catre crescatoria unde sunt asteptati deopotriva de columbofili si puii lor. La sosire fiecare porumbel este constatat electronic si apoi datele se transmit intr-un program national de clasamente.

Primii porumbei au ajuns la Bucuresti la ora 08.57 parcurgand cei 140 de km. cu peste 100 km/ora. Sosirile au fost excelente iar la pranz doar cativa intarziati nu ajunsesera acasa.

La finalul anului, in functie de performante cei mai buni castiga cupe si diplome, participa la expozitia nationala sau reprezinta Romania la manifestarile internationale.

Comentarii

comentariu

About the Author