Published On: mar, Mar 4th, 2014

Ziua Francofoniei, sarbatorita prin concursuri in Braila

afis concursBiblioteca Judeteana Panait Istrati a primit in anul 2013 o donatie de carte din Franta constand in 5000 de volume. Astfel, in cladirea Centrului Cultural American, din strada Belvedere nr. 3 s-a constituit, pe langa sectia de carte in limba engleza si o sectie de carte in limba franceza. Proiectul presupune ca pe parcursul anului 2014 Centrul multicultural de pe Belvedere sa cuprinda toata cartea straina existenta in colectiile Bibliotecii.

Biblioteca doreste sa promoveze acest fond de carte in randul elevilor braileni, primii beneficiari ai acestui tezaur multilingvistic, prin organizarea de expozitii, dezbateri tematice si diverse concursuri.

Obiectivele concursului sunt: promovarea sectiei franceze a Bibliotecii Judetene, posibilitatea de a afla mai multe informatii despre cultura si civilizatia franceza, interactiunea acesteia cu valorile culturii romane si valorificarea pozitiva a diferentelor culturale.

 

Regulamentul concursului

 

Concursul se desfasoara pe 20 martie 2014, ora 14. Este organizat cu ocazia Zilei Francofoniei si va implica elevi de liceu coordonati de profesorii de limba franceza din scolile participante. Scolile inscrise in concurs vor participa cu un echipaj format din 5 elevi.

Concursul consta in urmatoarele probe: verificarea cunostintelor despre istoria, cultura si civilizatia franceza (vor fi 11 intrebari).

Prezentarea in power-point a unei personalitati franceze (scriitori, poeti, filosofi, personalitati istorice, actori, muzicieni, sportivi etc ), maxim 8 slide-uri ; sustinerea unui mini-dialog in limba franceza (interpretarea a 2-3 personaje dintr-un roman sau piesa de teatru).

Studiu de caz. Recunoasterea unor simboluri franceze: identificarea pe harta a unui oras francez, ascultarea unei melodii in limba franceza si recunoasterea interpretului, recunoasterea unor meniuri traditionale specifice bucatariei franceze, descrierea simbolului francofoniei

Din juriu face parte dr. Eduard Claudiu Braileanu, sef serviciu Relatii cu Publicul din cadrul Bibliotecii si un inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean.

Toti participantii vor primi diplome si carti din partea Bibliotecii Judetene. Coordonatorul proiectului este Ion Volcu. Informatii suplimentare se pot afla la nr. de tel. 0239626128 / int 141 ; e-mail  ionvolku@yahoo.com.

Comentarii

comentariu

About the Author